Novi potresi uznemirili Sisak i Petrinju: “Zatutnjalo je… nema spavanja. Taj zvuk ledi krv u žilama””

Vrijeme:59 sec

Dva slabija potresa, magnitude 2.8 i 2.5 po Richteru, noćas su ponovno zatresli područje Siska i Petrinje čiji se stanovnici još nisu oporavili od jučerašnjeg šoka nakon serije jačih podrhtavanja.

Stanovnici Siska, Petrinje i okolice ni noćas nisu mirno spavali. U 00:19 sati na tom je području zabilježen novi, ali slabiji potres, magnitude 2.8 po Richteru. Potom je nešto iza 7 sati zabilježeno novo podrhtavanje magnitude 2.5 po Richteru.

“Zatutnjalo i zadrmalo”, “Kratko trajalo, ali se osjetilo. Nema noćas spavanja”, “Uz ovaj vjetar još i zvuk koji dođe s potresom, jezivo, ledi krv u žilama”, neki su od komentara stanovnika sisačkog područja na stranicama Euromediteranskog seizmološkog centra.

Epicentar prvog potresa je bio na dubini od 10 kilometara, 52 kilometra jugoistočno od Zagreba i 14 kilometara sjeverozapadno od Siska. Drugi je također zabilježen na otprilike istom mjestu, kao i serija podrhtavanja koja je u ponedjeljak rano ujutro oštetila brojne objekte. Ljudskih žrtava srećom nije bilo.

Nekoliko sati nakon serije od tri jača potresa, od kojih je najjači bio magnitude 5.0 po Richteru, Petrinju i Sisak obišli su premijer Plenković s ministrima i predsjednik Republike Zoran Milanović.

https://dnevnik.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori