Francuska je bila prejaka, ali Hrvatice nemaju ni za čim žaliti. Već u nedjelju slijedi borba za medalju

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

 

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je u polufinalu Europskog prvenstva od Francuske s 30:19.

Hrvatska se držala u igri do 10. minute, ali onda je uslijedila serija Francuske s kojom bježe na plus 4 (7:3). Previše su grešaka Hrvatice radile u napadu i promašivale zicere, a sve je to Francuska kažnjavala da bi Niakite sa zvukom sirene pogodila za velikih plus 10 (15:5) na poluvremenu.

Hrvatska je u nastavku brzo smanjila na minus 7 (16:9), ali prejaka je Francuska bila i u 45. minuti golom s crte ponovno vraćaju plus 10 (23:13). Nisu hrvatske rukometašice imale nikakvu ideju protiv snažne francuske obrane, prenosi Dnevnik.ba. A i kada bi se izigrala obrana, ukazale bi se danas sjajne francuske vratarke Leynaud i Darleux koje su skidale nemoguće.

Francuskinje su u današnjem susretu pokazale zašto su aktualne europske prvakinje i zašto na ovom turniru još nemaju poraza i svoju pobjedu ni u jednom trenutku nisu dovodile u pitanje.

Na kraju je završilo 30:19.

Najefikasnije Francuskinje su bile Niakite, Lacrabere, Zaadi i Nze Minko s po 4 gola, dok je Leynaud imala 10 obrana. Kod Hrvatske su najefikasnije bile Dora Krsnik, Katarina Ježić i Valentina Blažević s po 3 gola. Možda su najviše presudile izgubljene lopte kojih je Hrvatska imala čak 18, a Francuska duplo manje.

Hrvatske rukometašice nemaju ni za čim žaliti, već su ostvarile ogroman uspjeh, a u nedjelju će imati priliku da osvoje brončanu medalju. Hrvatska će za treće mjesto igrati protiv poražene reprezentacije iz skandinavskog polufinala Danska – Norveška.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori