ON LINE SASTANAK Plenković: “Jedina politika koja može braniti prava Hrvata, je politika Zajedništva”

Vrijeme:2 min, 8 sec

 

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović održao je danas online sastanak s Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Vlade Republike Hrvatske, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Online sastanku nazočili su dr. Mario Kordić, nositelj liste HDZ-a BiH za Gradsku izbornu jedinicu Mostar i Slaven Zeljko, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar i svi nositelji lista HDZ-a BiH za Gradsko vijeće Grada Mostara.

Čović je zahvalio predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, koja, prema njegovim riječima, intenzivno zadnjih godina jasno nastoji ojačati europski put i europsko promišljanje Bosne i Hercegovine.

“U nedjelju 20. prosinca održavaju se lokalni izbori u Mostaru; htjeli smo čuti zajedničku poruku ohrabrenja za sve stanovnike Mostara, a ujedno zahvaliti vama i vašim suradnicima u Vladi Republike Hrvatske, na pruženoj pomoći u svim segmentima. Gdje god smo trebali vašu pomoć, rado ste se odazvali, bez obzira radi li se o Sveučilišnoj kliničkoj bolnici, zdravstvu, našim braniteljima, Sveučilištu, kulturnim projektima ili drugim aktivnostima”, kazao je Čović.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u svome obraćanju istaknuo je punu i čvrstu potporu dr. Mariu Kordiću, nositelju liste Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine za Gradsku izbornu jedinicu Mostar, kao i svim kandidatima i listama Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine za predstojeće lokalne izbore u Gradu Mostaru.

“Nakon dugih 12 godina ovi izbori zasigurno su od velike važnosti za Hrvate na području Mostara, a možda i odlučujući za dobrobit nam hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini”, istaknuo je Plenković.

“Ovi izbori sve nas snažno obvezuju na nastavak kontinuiranog djelovanja na gospodarskim i socijalnim projektima u Mostaru predstavljenih od mladih, ambicioznih i iskusnih kandidata koji su predstavili jasan izborni program. Uz aktivan rad, elan, požrtvovnost, znanje i iskustvo s naznačenom vizijom i ciljevima u budućnosti uz bolju kvalitetu života i sigurnost, gradit ćemo bolji Mostar”, naglašeno je na sastanku.

“Svi smo svjesni trenutne situacije vezane za prava Hrvata u BiH, jedina politika koji može braniti prava Hrvata, je politika Zajedništva. Nastavimo kroz izgrađeno Zajedništvo ostvariti političku ravnopravnost Hrvata kao jednog od tri konstitutivna naroda u BiH te napredak BiH na putu prema članstvu u EU i NATO-u, pri čemu imate našu bezrezervnu potporu “, dodao je Plenković.

“Zajedno smo na istom putu, imate našu podršku i siguran sam da ćemo ostvariti planirane ciljeve nakon izvrsnih rezultata Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hecegovine 20. prosinca. Kao naša sestrinska stranka ostanite konstruktivna politička snaga te predvodnik europskog puta i gospodarskih reformi za izgradnju kvalitetnije budućnosti čitave BiH a posebno Mostara. 20. prosinca u Mostaru biramo kvalitetu života i sigurnost, zaključio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo