EUROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE Hrvatska je u polufinalu!!! Hrvatice razbile Njemačku u drugom poluvremenu

Vrijeme:1 min, 56 sec

 

 

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija izborila je plasman u polufinale Europskog prvenstva. Hrvaticama je bio dovoljan i minimalan poraz od Njemica u odlučujućem susretu skupine, ali naše cure su povijesni uspjeh ostvarile sa stilom. Pobijedile su Njemačku s 23:20!

Tvrdu utakmicu smo gledali u prvom poluvremenu, a svakako treba pohvaliti hrvatsku obranu koja Njemicama ni u jednom trenutku nije dopuštala lagane golove. U napadu su Hrvatice rupu u njemačkoj obrani našle igrom na pet metara.

Njemačka je vodila od samog početka i u četiri navrata su imale plus 2, ali Hrvatska se uvijek vraćala, a u pred kraj prvog poluvremena su i povele. No, Njemačkoj je suđeno čak 6 sedmeraca i sve su ih iskoristile, te su tako pola svojih golova u prvom dijelu dale iz penala. Na odmor se otišlo s 12:12.

Drugo poluvrijeme je odlično počelo za Hrvatsku. Najprije je Tea Pijević upisala svoju osmu obranu na susretu, a onda je krenula sjajna serija u napadu. Krsnik, tri puta Mičijević i Kalaus odvode Hrvatsku na plus 5 (17:12). Fantastično je Hrvatska igrala na obje strane u tim trenucima predvođena raspoloženom Pijević na vratima koja je skidala zicere Njemicama koje su više od devet minuta bile bez gola u nastavku.

Njemačka je u 40. minuti bio dosuđen sedmi sedmerac kojim su mogle smanjiti na minus 3, ali na vrata je stala Lucija Bešen i obranila, a kasnije Ana Debelić sa svoja dva vezana gola odvodi Hrvatsku na najvećih plus 6 (19:13).

U posljednjih 10 minuta Hrvatska je imala sve u svojim rukama s vodstvom od plus 4, ali Njemice iz svog devetog sedmerca dolaze na minus 3 (22:19) u 53. minuti. Kada je Grossmann zabila za minus 2, probudila se nada kod Njemačke, ali Debelić svojim 6. golom otklanja sve dileme oko pobjednika i Hrvatska na kraju slavi s 23:20.

Najefikasnija Hrvatica bila je Ana Debelić s 6 golova. Mičijević je zabila 4, a Mamić i Blažević po 3, dok je Ježić zabila 2. U strijelce su se upisale i P. Posavec, S. Posavec, Krsnik, Milosavljević i Kalaus. Treba istaknuti i sjajne vratarke Teu Pijević s 13 obrana, a Lucija Bešen je dodala 4.

Hrvatska ženskarukometna reprezentacija se tako po prvi put u povijesti plasirala u polufinale Europskog prvenstva.

Dnevik.ba/ T.R./https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)