NOVO POSTROŽAVANJE MJERA: Njemačka se “zaključava”, napuštanje države bit će “nemoguća misija”

0

 

Brojke koje Institut Robert Koch (RKI) objavljuje svakog jutra na svojoj internetskoj stranici danima su zabrinjavajuće, prenose njemački mediji.

U petak ujutro zabilježen je novi maksimalan broj novih infekcija s 29.875 slučajeva u roku od 24 sata, a to je 6.000 više nego u petak prije tjedan dana. Prethodnog dana, odnosno u četvrtak zabilježen je vrhunac od 598 smrtnih slučajeva./HMS/

Pitanje u Njemačkoj više nije hoće li doći do „zaključavanja“, već kada, i od kada će se primijeniti, prenose njemački mediji. Prema njihovom pisanju, kancelarka Angela Merkel u nedjelju će održati sastanak s premijerima njemačkih saveznih država. To je potvrdio i Daniel Günther, premijer Schleswig-Holsteina, koji je rekao kako vjeruje da će se odlučujući sastanak održati u nedjelju, prenosi Fenix-magazin.de.

Stručnjaci naglašavaju kako Njemačka nema kontrolu nad drugim valom pandemije unatoč djelomičnom „zaključavanju“.

Nekoliko njemačkih saveznih država već je najavilo oštrije mjere, ali i poziv na ponovno potpuno „zaključavanje“ i prije Božića.

Zbog nekontroliranog rasta broja infekcija, Baden-Württemberg također razmišlja o ograničenje kretanja, pa i dnevnog izlaska, a o čemu će se raspravljati tijekom današnjeg dana.

Mnogi iz BiH koji žive i rade u Njemačkoj zbog novih mjera neće biti u mogućnosti doći kući za blagdane.

Medicinski stručnjaci najvećim dijelom također smatraju kako su strože mjere neophodne i da bi ih trebalo što prije uvesti kako bi se spriječilo preopterećenje zdravstvenog sustava.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara