Niti su Hrvati bijelci, niti Reuf bošnjački Mandela, već mali fašist

Vrijeme:2 min, 15 sec

 

 

Reuf Bajrović usporedio je, u intervju portalu Safeta Oručevića, Hrvate, za koje koristi kamuflirani izraz “Čovićevi i HNS-ovi birači”, u Federaciji BiH s bjelačkom manjinom u Južnoafričkoj republici u vrijeme apartheida. Lažni bošnjački Mendela bi jednim potezom srušio federalni “apartheid”. Većinski narod, “probosanske snage”, trebaju samo izabrati 6 svojih “bjelaca” u “bjelački Klub” Federalnog doma naroda, preuzeti vlast u FBiH i – poteći će med i mlijeko dunjalukom, uvjerava Reuf.

No, ovaj Lagumdžijin kroatofobni učenik, koji političke predstavnike Hrvata neprestano demonizira, nazivajući ih UZP-ovcima, kako bi pribavio moralni alibi za svoje fašističke planove, zaboravlja bitne razlike između nekadašnje JAR i Federacije BiH. Bijelci su doseljenici u Južnoafričku republiku. Hrvati u BiH su autohton, suveren narod, ustavni konstituent FBiH i BiH. Bijelci i Crnci u JAR-u nisu se dogovorili o raspodijeli vlast, već je bjelačka manjina koja je raspolagala svim ekonomskim resursima prigrabila i svu vlast u zemlji, izrabljujući crnačku većinu, koja je bila isključena iz svih političkih procesa, kao jeftinu radnu snagu. Možete li se opisani odnos crnaca i bijelaca u JAR preslikati na odnos Hrvata i Bošnjaka u Federaciji BiH, a konsocijacijsko uređenje FBiH nazvati apartheidom? Ni u ludilu, piše HMS u redakcijskom osvrtu.

JAR i FBiH nemaju, ama baš nikakvih dodirnih točaka. Južnoafrička republika nije uspostavljena međunarodnim mirovnim sporazumom, kao što je to slučaj s hrvatsko-bošnjačkom federacijom. Hrvatski i bošnjački predstavnici, predstavnici dva ratna entiteta- HR HB i RBiH -okončali su jednogodišnji krvavi rat potpisujući u Washingtonu mirovni sporazum, kojim su prihvatili da ta dva naroda, uspostave zajednički entitet, na prostoru na kojem su Hrvati i Bošnjaci činili većinu stanovništva, entitet kojim će, bez obzira na to što je jedan narod brojniji od drugog, ravnopravno upravljati.

Ako jedna strana, nakon 26 godina to ne prihvaća, namjerava pogaziti taj sporazum, uzurpirati politička prava malobrojnijem narodu, ovladati njegovim višestoljetnim životnim prostorom, zagospodariti njegovim prirodnim i ekonomskim resursima, onda će se morati suočiti i s posljedicama rušenje tog međunarodnog Mirovnog sporazuma-što Washingtonski sporazum jeste.

Svi koji razmišljaju kao mali fašist Bajrović morali bi biti svjesni činjenice da Hrvati nikada neće pristati biti nacionalna manjina u vlastitoj državi, prihvatiti status obespravljenih i potčinjenih u vlastitoj zemlji. Ako bošnjačka politička elita, čiji je Bajrović glasnogovornik, ne želi Hrvate prihvatiti kao ravnopravne partnere, zbog toga što ih je brojčano manje i za to postoji rješenje- mirni razlaz, status quo ante- povratak na početne pozicije, prije sklapanja Washingtonskog sporazuma.

Bošnjačko ovladavanje hrvatsko-bošnjačkom federacijom, uz pomoć šest halal Hrvata, nakon izbora 2022., što Bajrović najavljuje, Hrvati u BiH, od Orašja do Ravnog, smatrat će okupacijom. A one koji u tome budu sudjelovali okupatorima. I tako će se prema njima i odnositi.

 

R.I./HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)