“OVO U SVIJETU NIJE ZABILJEŽENO” Odlazeći gradonačelnik Istočnog Sarajeva imenovao četiri nova načelnika odjela

Vrijeme:2 min, 38 sec

Na prijedlog Nenada Vukovića, gradonačelnika Istočnog Sarajeva, Skupština grada Istočno Sarajevo imenovala je nova četiri načelnika odjela koji bi, kako sada stvari stoje, na dužnosti mogli biti svega petnaestak dana i to dok novoizabrani gradonačelnik Ljubiša Ćosić ne preuzme dužnost.

“To u svijetu nije zabilježeno da gradonačelnik koji odlazi za nekoliko dana predlaže imenovanje novih načelnika odjela. Čim preuzmem dužnost, prvo ću tu odluku o imenovanju novih načelnika staviti izvan snage i čekat ćemo tumačenje Ministarstva uprave i lokalne samouprave”, rekao je u utorak Ćosić dodajući da mu je SIP BiH prije nekoliko dana potvrdio izbor za gradonačelnika te da Vuković i u tom smislu nije mogao niti imao pravo uraditi to što je uradio.

Inače, zbog stavljanja na dnevni red točaka o razrješenju načelnika odjela u gradskoj upravi i imenovanja novih, odbornici SNSD-a napustili su zasjedanje Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Ono što je zanimljivo jeste da novoizabrani načelnici odjela uglavnom pripadaju DNS-u, a kako je objasnio odlazeći gradonačelnik, to je zato što je DNS promijenio stranu i javno dao podršku određenim kandidatima na području Sarajevsko-romanijske regije.

Vuković tvrdi da je imenovanje novih načelnika morao staviti na dnevni red, jer je prije sjednice “formalno-pravno dobio ostavke načelnika odjela u Gradskoj upravi Istočnog Sarajeva” te da je već šest mjeseci nepopunjeno mjesto načelnika za opću upravu.

“S obzirom na to da mandat ove skupštine, koja je još u aktualnom sazivu, traje najmanje do ožujka , a možda i do travnja, to je još četiri mjeseca, koliko će ova administracija raditi. Nova će se na posredan način tek tada birati i bilo je realno i logično da grad ne može biti bez načelnika odjela i bez izvršne vlasti do tada”, rekao je Vuković.

Treba napomenuti da se Skupština grada Istočno Sarajevo bira iz skupština općina koje čine grad Istočno Sarajevo, a kako je rekao Vuković, predsjednici gradskih odbora SDS-a, PDP-a i DNS-a već razgovaraju i “prebrojavaju odbornike”.

Za razliku od Vukovića, u SNSD-u tvrde da su za imenovanje novih načelnika znali još prije deset dana te da se na zasjedanju Kolegija Skupštine grada mogao dogovoriti taj dnevni red, a ne da se na dan održavanja sjednice Skupštine on dopunjava.

Damjan Škipina, šef Kluba odbornika SNSD-a, rekao je da Poslovnik o radu Skupštine grada predviđa da se na prvoj konstituirajućoj sjednici biraju načelnici odjela te da su gradonačelnik i odbornici koji ga podržavaju provukli imenovanja jer imaju većinu.

“Klub odbornika SNSD-a neće sudjelovati na ovakav način u radu Skupštine grada i iz tog razloga smo napustili sjednicu”, rekao je Škipina.

Kada je riječ o načelnicima odjela, umjesto Bojana Perišića, načelnika Odjela za inspekcijske poslove, kao v.d. imenovana je Slađana Nešić, dok je umjesto Nade Badnjar, načelnice Odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti, kao v.d. postavljen Igor Đapić. Za v.d načelnika Odjela za prostorno uređenje, promet i stambeno-komunalne poslove imenovan je Zoran Lubura, a na mjesto načelnika Odjela za opću upravu u mandatu v.d. imenovan je Dragan Škrba.

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo u utorak su usvojili i Nacrt proračuna grada za sljedeću godinu u iznosu od 10,2 milijuna KM.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)