Marijana Bezek Kohn predsjednica udruge 3D+UPIOU: Ostavka na mjesto predsjednice i zahvala

Vrijeme:2 min, 47 sec

 

Poštovani članovi, prijatelji i suradnici,

Ova odluka nije bila laka ali dugo razmišljajući odlučila sam napraviti ono što mislim da je najbolje u trenutnoj situaciji.

Dana 07.12.2020.godine u Dubrovniku, u prijašnjem razgovoru i dogovoru sa ostatkom predsjedništva svojevoljno dajem svoju ostavku kao predsjednica udruge 3D+UPIOU te ću istu dužnost obnašati sve do 13.12.2020.

U tri godine u ulozi predsjednice udruge imala sam iznimne trenutke zajedno sa svima vama. Vaš rad, trud i želja za umjetničkim stvaralaštvom upravo je ono što me motiviralo da kao vaša predsjednica idem naprijed, u svrhu boljitka umjetnosti na lokalnoj, državnoj i svjetskoj razini.

Iznimno sam ponosna na svaki vaš/naš uspijeh proteklih godine, a u ovom tekstu ćemo se i prisjetiti naših najljepših trenutaka od 2017.-2020.

Naš najveću uspijeh, potpisivanje povelje prijateljstva sa udrugom braniteljica domovinskog rata 2018., večeri koje se i dan danas sa ponosom sjećam.

Nezaboravna umjetnička večer posvećena našem parcu, Sv. Vlahu gdje smo zajedničkim snagama uspijeli skupiti najviše vrsta umjetnosti na jednom mjestu zajedno sa našim suradnicima u saloči od zrcala u gradu 2018.

Prekrasna iskustva večeri poezije u staračkom domu u Gradu Domus Christi, te u domu za starije i nemoćne na Pilama.

Nikako ne smijemo zaboraviti ni domoljubne manifestacije “Mili Grade ponositi” 2019.
Prekrasna iskustva predsjedništva sa UniDu studentskim radiom,HRT radio televizijom.
Večer domoljubne poezije branitelja za djecu u Privatnoj gimnaziji Dubrovnik zajedno sa ravnateljem Tomislavom Franušićem i učenicima škole gdje je također gostovao i poznati domoljubni pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra.

Odavanje počasti poginulim u pomorskoj tragediji kod šipana 2019.

Nevjerojatan uspjeh naše dopredsjednice Franke Fani Kohn, mlade djevojke Mia Reba, i pokojnog Sergia Hrnića na međunarodnom festivalu pjesme i vina “Marco Polo” na Korčuli gdje je jedna pjesma osvojila prvu nagradu publike a druga prvu nagradu radijskih stanica.
Prekrasna suradnja sa udrugom “Sunčica” koja se bavi pitanjem i iskustvima žena silovanih u domovinskom ratu.

Posebne suradnje sa umjetnikom Stjepkom Mamićem, Hrvatskim književnim društvom, kulturom snova te dubrovačkim umjetnicima pok.Lukšom Obradovićem, pok.Stijepom Brailom te gospođom Anom Bašić te suradnja sa svestranom umjetnicom Sandrom Petrž,umjetnikom Josipom Horvatom Macadom te ostalim pojednicima i drugim udrugama.
Naravno, ne smijemo zaboraviti ni dva pisma potpore tadašnje predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarovića te sastanak sa Dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem.

Prva knjiga izdana na engleskom jeziku, The Madness triology našeg člana Orsata Stražičića pod potporom udruge.

Online večeri poezije u doba Corone 2020. Godine.

Poetski prozor u svijet sa Hrvatskim književnim društvom.

Prvijenac naše članice Branke Mumalo pod imenom “Samo ljubav” 2019. godine.
Pjesnička manifestacija “Stijeg slobode” u Kninu 2018. te 2019. godine.

Evo nekoliko slika da se možemo prisjetiti svih trenutaka kojih ćemo uskoro imati i još, ali pod novim vodstvom.

Bila mi je čast, hvala vam na Vašem povjerenju, trudu, radu i posvećenosti, te ponajviše ljubavi.

Novo predsjedništvo udruge biti će odabrano na godišnjem sastanku, ujedno i trećem rođendanu naše male obitelji 13.12.2020.

S poštovanjem, predsjednica udruge Tri Dubrovkinje plus udruga pjesnika i ostalih umjetnosti,

Marijana Bezek Kohn

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)