Tužiteljstvo BiH zapovjedilo provođenje istrage protiv Mehmedagića, Cikotića i Druškića

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

 

AFERA “SIGURNOSNE PROVJERE”

Tužiteljstvo BiH donijelo je zapovijed o provođenju istrage protiv ravnatelja  Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića, ministra sigurnosti u Vijeću ministara Selme Cikotića i umirovljenog službenika OSA-e Muriza Druškića, koji je aktualni član Drugostupanjskog povjerenstva Vijeća ministara za postupanje po žalbama u predmetima sigurnosnih provjera.

Oni su osumnjičeni za kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlasti u vezi s nezakonitim imenovanjem i sudjelovanjem u radu povjerenstva, što je izazvalo za posljedicu stvaranje opće pravne nesigurnosti za postupanje u predmetima sigurnosnih provjera, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Riječ je o aferi “Sigurnosne provjere” u kojoj su već ispitani gotovo svi državni ministra, osim Selme Cikotića koji je očigledno u statusu osumnjičenog.

Inače, Mehmedagić i rukovoditelj Odsjeka za cyber sigurnost ove institucije Muhamed Pekić negirali su baš danas pred Sudom Bosne i Hercegovine krivnju za zloupotrebu položaja ili ovlasti.

“Nisam kriv”, izjasnio se Mehmedagić.

Oni su na ročištu kazali da razumiju optužnicu koja ih tereti za zloupotrebu položaja ili ovlasti i da su svjesni kolika je kazna za učinjena djela.

Tužiteljstvo BiH je 22. listopada ove godine protiv Mehmedagića i Pekića podiglo optužnicu kojom se terete da su tijekom kolovoza 2020. zloupotrijebili svoj službeni položaj ili ovlasti, kao i resurse i kapacitete OSA-e, u svrhe privatnih i osobnih interesa, kako bi došli do fotografija i informacija o pošiljatelju anonimne kaznene prijave protiv ravnatelja OSA-e.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)