JESTE LI ZNALI? Poddionica autoceste Počitelj – Buna ne završava na Buni, nego u Stanojevićima!

Vrijeme:56 sec

 

 

Poddionica Buna – Počitelj je duga 7,2 km i dio je dionice autoceste na Koridoru Vc Mostar jug – Počitelj. Poddionica je locirana na geološki izuzetno povoljnom, relativno ravnom terenu. Međutim, Hrvatski Medijski Servis otkriva da dosad asfaltirani dio poddionice Buna – Počitelj ne završava na Buni nego u selu Stanojevići, što zbunjuje javnosti.

Screenshot

 

Satelitska snimka trase koja završava u Stanojevićima 

Pitanje koje se postavlja samo od sebe jest: Zašto se ona u nazivu uporno spominje Buna, a ne koristi naziv Stanojevići? HMS je poslao upit Autocestama FBiH i nadamo se skorom odgovoru, kao što se nadamo i odgovoru zbog čega autocesta, umjesto da prolazi pored Gubavice,  toliko skreće prema jugu, prema Stanojevićima, da bi potom trasa skrenula na sjever prema Buni.

Screenshot

Ovo nije prvi put da se pojavljuju nejasnoće u izgradnji dionice Mostar jug- Počitelj, s tim da je čitava poddionica trebala biti već izgrađena krajem prošle godine. Vrijednost ugovora za izgradnju je 25.692.383,53 eura sa PDV-om, a sredstva su osigurana putem Europske banke za obnovu i razvoj. Kada ćemo dočekati autocestu, ostaje nam još vidjeti.

 

hms.ba/ /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)