Petero mrtvih u napadu u Njemačkoj. Napadač bio pijan, htio je ubiti što više ljudi

0

 

 

Broj mrtvih u naletu vozila u njemačkom Trieru u utorak poslijepodne popeo se na pet, a počinitelj se nalazio pod utjecajem alkohola i nedavno je liječen zbog psihičkog oboljenja, priopćeno je u Trieru.

“Mi nažalost govorimo o petero mrtvih i 15 ozlijeđenih, od čega je četvero teško ozlijeđeno”, rekao je ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Falačko Porajnje Roger Lewentz na izvanrednoj konferenciji za tisak.

Mediji su prije toga izvijestili da se među poginulima nalazi i jedna beba.

Htio ubiti što više osoba

Lewentz je objasnio da je vozač svjesno htio ubiti što više osoba jer se pokazalo da je vozio krivudavom linijom.

Vozač automobila je odmah nakon djela uhićen te se nalazi na ispitivanju a protiv njega se vodi istraga zbog peterostrukog ubojstva i nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

“Nema nikakvih naznaka da bi se moglo raditi o terorističkom napadu ili djelu s vjerskom ili političkom pozadinom”, rekao je državni odvjetnik.

 

 

Radi se o 51-godišnjem njemačkom državljaninu njemačkog porijekla koji je rođen u Trieru.

Prema riječima državnog odvjetnika Petera Fritzena postoje naznake da je kod vozača nedavno utvrđeno psihičko oboljenje a u trenutku počinjena kaznenog djela je bio u alkoholiziranom stanju.

“Kod vozača automobila je izmjereno 1,4 promila”, rekao je državni odvjetnik.

Živio je u automobilu

Automobil, terensko vozilo marke Land Rover, kojim je upravljao počinitelj nije bio u njegovom vlasništvu nego mu ga je, kako je objasnila policija, jedna druga osoba stavila na raspolaganje.

Prema saznanjima policije, posljednjih nekoliko dana muškarac je proveo u svom automobilu a nije imao ni prijavljenu adresu.

Wolfram Leibe, gradonačelnik Triera, koji se nalazi na tromeđi Francuske, Luksemburga i Njemačke, zahvalio se klinikama u susjednim zemljama na pomoći koju su ponudile odmah nakon vijesti o tragediji.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara