GODINU DANA OD POČETKA PANDEMIJE; Kineski mediji tvrde da imaju dokaze da Covid 19 nije krenuo iz Kine

Vrijeme:51 sec

Godinu dana nakon što su zabilježeni prvi slučajevi koronavirusa u kineskom gradu Wuhanu, kineski mediji sve češće pišu o tomu da virus zapravo nije izbio u toj zemlji. Državne novine Narodni dnevnik, piše Guardian, na Facebooku pišu da svi dokazi upućuju na to da virus nije izbio u Wuhanu.

Bivši glavni epidemiolog Zeng Guang također govori da je Wuhan mjesto gdje je prvi put otkriven, ali ne i gdje je izbio. Slične teze iznose i ministri. Analitičari procjenjuju da je Pekingu vrlo važno smanjiti negativne posljedice za Kinu kao zemlju u kojoj je izbila pandemija koja utječe na cijeli svijet.

Peking je prije također pokušao pružati medicinsku pomoć drugim zemljama. No, dužnosnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Michael Ryan tvrdi da je vrlo špekulativno tvrditi da je virus nastao izvan Kine.

– Jasno je iz pozicije javnog zdravstva da se istraživati počinje tamo gdje su zabilježeni prvi slučajevi – prenosi Guardian njegove riječi te tvrdnje drugih stručnjaka, poput britanskog virologa Jonathana Stoyea, da je virus najvjerojatnije izbio u Kini.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.