FOTO/Udruga Munje – Središnja Bosna održala izbornu skupštinu i promovirala svečane odore

Vrijeme:1 min, 22 sec

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata Munje – Središnja Bosna imala je izbornu skupštinu, a novoizabrani predsjednik je Vlatko Marinčić – Stoja iz Žepča. 

Prethodni predsjednik Udruge Ilija Milić je dao punu podršku novoizabranom predsjedniku:

“Što se tiče budućeg rada, novoizabrani predsjednik će imati našu punu podršku u vidu nastavka aktivnosti kao što su obilježavanje obljetnica, čuvanje istine Domovinskog rata, eventualno medijskog djelovanja naspram potrebe da se brani istina i da se spriječe dezinformacije ratnih događanja.”

Pored skupštine ostvaren je i dvogodišnji projekt, a to je promocija svečanih odora. Kako ističe Milić, ništa ne bi bilo moguće bez potpore prijatelja udruge, ali i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je donirao određena sredstva.

“Trenutno je gotovo dvadesetak odjela, a zamišljeno je nekih 25, što je odlično jer je to naš dvogodišnji projekt na kojem smo zahvalni pojedincima, prijateljima udruge, ali osobito Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH koji su nam pomogli financijski, te smo danas odlučili i promovirati naše svečane odore”, poručio je bivši predsjednik Udruge specijalne policije Munje – Središnja Bosna.

Nakon izborne skupštine članovi udruge i novoizabrani načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo odali su počast svim stradalim hrvatskim civilima i vojnicima za vrijeme Domovinskog rata na spomen – obilježju ispred zgrade Općine u Novom Travniku. Policijska uprava Travnik koja je jedno vrijeme bila izmještena u Vitez, te je bila nadležna nad Lašvansko-lepeničkom dolinom i nad žepačko-usorskom.

Udruge iz Žepča, Kiseljaka i Travnika su sada pod jednom zajedničkom upravom, odnosno Udrugom Munje – Središnja Bosna.

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)