GRLIĆ RADMAN PONOVIO: “Nećemo primiti Komšića kao predstavnika Hrvata u BiH jer on to nije, niti su ga oni birali.”

Vrijeme:1 min, 25 sec

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman ponovio je u ponedjeljak u Zagrebu da Hrvatska ne može primiti Željka Komšića kao predstavnika Hrvata u BiH jer “on to nije”.

“Mi ga ne možemo primiti kao predstavnika Hrvata u BiH jer on to nije. Gospodin Željko Komšić nije izabran glasovima Hrvata u BiH. On nije izabran voljom hrvatskog naroda u BiH nego probošnjačkim strankama”, objasnio je Grlić Radman svoju izjavu u intervjuu za Televiziju Herceg-Bosne iz Mostara, koji je objavljen u nedjelju.

Hrvatski ministar je istaknuo da Komšić “nije bio nigdje u BiH gdje žive Hrvati” u više od dvije godine mandata.

Komšić provodi “antihrvatsku politiku”, a bio je i protiv izgradnje Pelješkog mosta, podsjetio je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova.

“Radio je protiv vitalnih interesa RH”, istaknuo je Grlić Radman i još jednom ponovio da kao aktualni član Predsjedništva BiH nije posjetio niti jedno “hrvatsko mjesto, udrugu, zajednicu…”.

Uskoro počinje sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost u Banskim dvorima na kojoj će se razgovarati i o položaju Hrvata u BiH.

“Stabilna, funkcionalna i prosperitetna BiH može postojati i biti upravo takva, stabilna, ako se poštuju sva prava tri konstitutivna naroda”, rekao je Grlić Radman.

Dodao je da će se na sjednici VNS-a razgovarati još o položaju Hrvata u neposrednom susjedstvu – Srbije i Crne Gore.

U intervjuu od nedjelje Grlić Radman je odbacio prigovore da se Hrvatska miješa u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine rekavši da je aktualna hrvatska Vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem najangažiranija kada je u pitanju potpora BiH kao državi i tamošnjim Hrvatima.

Objasnio je da je Komšićevim izborom za predsjednika prekršen Daytonski sporazum i zato on ne predstavlja Hrvate u toj državnoj instituciji, prenosi Hina.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori