U jeku migrantske krize Cikotić policijskim agencijama zabranio komunikaciju s EU!!

0

SRAMOTAN POTEZ MINISTRA (NE)SIGURNOSTI BiH

Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH donio je prije 11. studenog odluku o načinu koordinacije aktivnosti na programiranju i realizaciji projekata financiranih od Europske komisije i komunikacije s Izaslanstvom Europske unije u BiH u vezi s IPA projektima, doznaje “Avaz”

U odluci, koja je u posjedu “Avaza”, a što je sporno i nezakonito, Cikotić navodi:

“Zabranjuje se bilo kakvo izravno komuniciranje s Izaslanstvom Europske unije u Bosni i Hercegovini osim uz prethodno odobrenje i uključivanje u tu komunikaciju šefa Odsjeka za Europske integracije Ministarstva”

Ova skandalozna odluka, odnosi se na sve policijske agencije u BiH, a dopis je poslan Upravama SIPA -e, Granične policije, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Službi za poslove sa strancima, Agenciji za policijsku podršku, Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja Istočno Sarajevo te Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Mostar.

Cikotić je ovlastio da dopis agencijama pošalje njegov pomoćnik Samir Rizvo, što je vidljivo iz dokumentacije koja je u posjedu spomenutog lista.

U prijevodu šef odsjeka, treba odobriti ravnateljima policijskih agencijama, koje su za sebe institucije, imaju svoj menadžment i službe da uopće komuniciraju s predstavnicima EU. U igri je desetine milijune koje na ovaj način Cikotić uz Rizu želi potpuno kontrolirati. A sve ovo dolazi u jeku migrantske krize, kako agencije muku muče da obrane granicu i osiguraju dodatna sredstva za opremu moraju čekati Cikotićevog šefa.

Međutim, ovakva odluka je flagrantno kršenje Zakona o SIPA -i, Graničnoj policiji i Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Ova odluka dolazi u trenutku kada se Draganu Mektiću, bivšeg ministru sigurnosti BiH sudi za zloupotrebu položaja, a odnosi se na upravo na IPA fondove i sredstva EU. Naime, Mektić sudski postupak je dokaz kako se završila neposredna suradnja Ministarstva sigurnosti s međunarodnim projektima i donacijama.

Iz ovih agencija su već najavili da će se žaliti na ovakvu odluku, koju smatraju nezakonitom.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara