Izaslanstvo SNV-a, bez državnog tajnika Milasa, položilo vijenac u Dunav

Vrijeme:1 min, 9 sec

Izaslanstvo Srpskog narodnog vijeća u utorak je položila vijenac u Dunav, odavši tako počast žrtvama, koje su građani i građanke Vukovara podnijeli u ratu 1991-1995. godine.

Delegacija sastavljena od Borisa Miloševića, potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, Verana Matića, specijalnog izaslanika predsjednika Republike Srbije, Radojke Mrkšić, članice udruženja “Protiv zaborava” i njegovog sekretara Veljka Maksića, te Milorada Pupovca, predsjednika, položila je vijenac za stradale Vukovarce i Vukovarčanke srpske nacionalnosti u Dunav te će, nakon toga, vijenac položiti na farmi “Ovčara”, mjestu torture i zločina nad braniteljima i civilima, deportiranima iz vukovarske bolnice.

SNV je ranije najavio da će u delegaciji biti i državni tajnik Zvonko Milas. To je izazvalo žestoke reakcije vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i njegove zamjenice Ivane Mujkić. Milas nije bio na polaganju vijenca.

Kako je naveo glasnogovornik Vlade Marko Milić, prenosi N1, nije bilo predviđeno da Milas sudjeluje u polaganju vijenca u Dunav.

“Slijedom pogrešne informacije koja se pojavila u javnom prostoru, napominjemo da nije bilo predviđeno da državni tajnik Zvonko Milas danas položi vijenac u Dunav zajedno s delegacijom SNV-a, već je trebao ići s njihovom delegacijom položiti vijenac na Ovčaru.

No budući da se državni tajnik Milas u međuvremenu razbolio, nažalost neće moći sudjelovati u današnjem programu kako je bilo predviđeno i u kojemu je trebao zajedno s potpredsjednikom Vlade Borisom Miloševićem odati počast žrtvama Ovčare”, javio je Milić.

 

HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)