OGLASILI SE PLENKOVIĆ I GRLIĆ RADMAN: I Hrvatska osudila teroristički napad u Beču

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Hrvatski premijer Andrej Plenković osudio je u ponedjeljak navečer stravičan napad u Beču i izrazio solidarnost austrijskom narodu.

“Hrvatska je uz vas u ovim teškim trenucima”, poručio je Austrijancima predsjednik hrvatske vlade na svom Twitteru.

I ministar vanjskih poslova RH Gordan Grlić Radman osudio je večerašnji napad na Beč kao šokantno djelo nasilja i mržnje.

Najmanje dvije osobe, među kojima napadač, ubijene su u simultanim terorističkim napadima u ponedjeljak navečer u središtu Beča, objavilo je austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer rekao je televiziji ORF da se radilo o više napadača koji su otvorili vatru na šest lokacija blizu središnje bečke sinagoge.

Policija je blokirala područje, ispraznila centar grada, stvorila sigurnosni perimetar i traga za više napadača koji su još u bijegu. Jedan od njih ubijen je u sukobu s policijom. Druga žrtva je civil. U obračunu je teško ranjen i policajac.

Napad su u međuvremenu najstrože osudili Njemačka, Francuska i Europska unija. Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel nazvao ga je kukavičkim. “Mi smo uz Austriju”, poručio je.

“Mi Francuzi dijelimo šok i tugu austrijskog naroda čije je srce, Beč, napadnut večeras. Nakon Francuske i naši prijatelji su napadnuti. Ovo je naša Europa. Nećemo ustuknuti pred terorom, naši neprijatelji moraju znati s kim imaju posla”, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)