SKINUT ZNAK/Kome smeta “Most Usorskih branitelja”?

Vrijeme:54 sec

Novi most na rijeci Usori otvoren je u lipnju ove godine, spaja dva dijela istoimene općine, odnosno naseljeno mjesto Alibegovci sa naseljima Žabljak i Tešanjka na desnoj obali, te magistralnim putem M-4 Doboj-Teslić.

Prometni znak  s nazivom novog mosta uklonjen je tijekom prethodne noći, samo tri dana nakon postavljanja sukladno odluci Općinskog vijeća Općine Usora koje je na 37. redovnoj sjednici većinski podržalo prijedlog Ante Matića (HDZ BiH) za naziv »Most Usorskih branitelja«.

U Općini Usora od samog osnivanja postoji konstantan problem s prometnim tablama koje označavaju ulazak na teritorij općine Usora jer se table redovno uništavaju i otuđuju.

Uništavanje prometne signalizacije samo je refleksija političke klime u kojoj Općina Usora godinama vodi pravne bitke za nekoliko lokaliteta uzurpiranih od strane tešanjske općine, počevši od stadiona na Tešanjci, vodovoda iz Lugova i izvorišta u Jelečima, te područja od 80 hektara teritorija Usore, koje je odlukom resornog ministarstva ZDŽ dodijeljeno pod gazdinstvo lovačkog društva iz Tešnja, a spornu dodjelu područja poništio je čak i Ustavni sud BiH 2016. godine, piše Darko Mršić.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)