Donacija Kim Kardašjan Gorskomu Karabahu

0

 

 

    Kim Kardašjan (engl. Kimberly Noel Kardashian West), poznata je američka medijska zvijezda, glumica i poslovna žena armenskoga podrijetla, pozvala je međunarodnu zajednicu da poduzme političke i diplomatske mjere za zaustavljanje rata i sprječavanje eskalacije i tragedije u Gorskom Karabahu. 

 Rođena je 21. listopada 1980. god. u Los Angelesu, u Kaliforniji. Ima armenske korijene preko otca, poznatoga američkoga odvjetnika Roberta Kardašjana, koji je preminuo od raka jednjaka 2003. god., a majka joj je američka televizijska osoba, poduzetnica Kristen Mary Gener, koja ima škotske i nizozemske korijene. Njezin djed (Artur) i baka (Ajkui/Helen) iselili su se iz Turske, Karske oblasti i Erzuruma (arm. Karina). Kim ima dvije sestre Kourtney i Kylie, brata Roba Kardašjana, a također i nekoliko polubraće i polusestara.

Baka i djed Kardašjan, foto: armenpress

Kim i otac Robert, foto: armenpress

 

    Godine 2014. udala se je po treći put za poznatoga repera, tekstopisca, glazbenoga producenta i filmskoga redatelja Kanya Omaria Westa s kojim ima četvero djece.  

 

Kardašjan uz armensku zastavu

    Njezina prva uloga bila je u televizijskoj seriji Iza granice, imala je uloge i u serijama Katastrofa, Kako sam upoznao tvoju majku kao i u seriji U korak s Kardašjanima, i to zajedno s rodbinom. Bila je jedna od sudionica sedme sezone televezijske emisije Ples sa zvijezdama. Pojavljuje se u mnogim modnim magazinima s ilustracijama u boji. Kardašjan je vlasnica prodavaonice modne odjeće i obuće u New Yorku, Los Angelesu i Miamiu. Zajedno sa sestrama dizajnira nakit i odjeću pod nazivom K-Dash. Ima od 2010. god. vlastiti televizijski zbiljokaz (reality show) i voštanu figuru u muzeju Madame Tussauds u New Yorku (2010.). 

Kim Kardašjan i njezina voštana figura

 

    Godine 2015. i 2019. posjetila je Armeniju gdje je krštena s djecom u Ečmiadzinskoj katedrali Armenske apostolske crkve, dobivši krsno ime Jegine. 

Kim Kardašjan s djecom u Ečmiadzinu, duhovnom središtu armenskoga naroda i Armenske apostolske crkve

 

    Kardašjan se je pridružila općearmenskomu pokretu za potporu   Gorskomu Karabahu i donirala je milijun dolara Općearmenskoj humanitarnoj fondaciji „Hajastan“.

 

Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara