Čavara: “Hrvati katolici dali su veliki doprinos u obrani Sarajeva…”

Vrijeme:1 min, 24 sec

Izaslanstvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora predvođeno dopredsjednikom HDZ-a BiH i predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom, zamjenikom ministra obrane BiH Mijom Krešićem i predsjednikom Županijskog odbora HDZ-a BiH Vrhbosna Draženom Trlin, sudjelovalo je danas u obilježavanju blagdana Svih svetih i Dušnog dana u Sarajevu.

Obilježavanje blagdana započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja na groblju „Sveti Josip“, a zatim je služena sveta misa u crkvi sv. Ćirila i Metoda za sve poginule, umrle i nestale branitelje HVO-a i civilne žrtve Domovinskog rata.

Svetu misu predvodio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor i vojni apostolski upravitelj u BiH Tomo Vukšić, koji je istaknuo da danas molimo za naše pokojne, ali i za nas žive, „po zagovoru sv. Šimuna i Jude Tadeja, čije je zajedništvo u Kristovoj ljubavi bilo okrunjeno njihovim zajedništvom trpljenja u mučeništvu“.

U izjavi za medije, Predsjednik Federacije BiH istaknuo je kako paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana odajemo počast svim proglašenim i neproglašenim svecima, poginulim i umrlim braniteljima i našim dragim pokojnim.

„Ta mistična smrt tijela nas je razdvojila, ali s vjerničkom nadom i vjerom u vječnost duše. Moleći na jednom mjestu možemo moliti za sve na ovome svijetu, ali s druge strane, dolaskom na svako groblje pokazujemo posebno poštovanje i prema ovdje pokopanima u Sarajevu.

Hrvati katolici dali su veliki doprinos u obrani Sarajeva, i nažalost, mnogi neće priznati kolika je njihova uloga u obrani Sarajeva i vraćanja slobode Sarajevu, ali to zasigurno neće umanjiti našu želju i potrebu da svake godine odamo počast poginulim Hrvatima katolicima Sarajeva“, kazao je Predsjednik Federacije BiH u izjavi za medije.

 

Vrisak.info/ https://www.vrisak.info/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)