Andrija Hebrang ima karcinom: “Kolege mi daju još tri mjeseca”

0

Nekadašnji ministar zdravstva RH i umirovljeni liječnik Andrija Hebrang bori se s rakom limfnog sustava. 

– Prije manje od godinu dana teško sam obolio od malignog limfoma (op.a. rak limfnog sustava). Liječim se na hematologiji i evo baš sam sada primio prvu kuru terapije – kazao je Hebrang za 24 sata.

Kazao je kako mu garantiraju rok trajanja od tri mjeseca.

– Kada su mi to obznanili rekao sam  “pa to je čisti zgoditak” – kazao je.

Bolest s kojom se bori je ozbiljna, no na vrijeme ju je sam otkrio.

– U roku od 72 sata sam si postavio dijagnozu, što vjerujem da je rekord. Sve je počelo umorom i naglim gubitkom kilograma – kazao je.

Hebrang je objasnio da je otišao na ultrazvuk abdomena te da mu je slezena bila povećana. Kako nije bilo začepljenja krvnih žila posumnjao je što bi moglo biti, a nakon vađenja krvi shvatio je da parametri divljaju. Kazao je i da su mu liječnici rekli da je glavni okidač svega stres.

U prosincu ga čeka druga kura lijeka MabThera. Hebrang je kazao kako je odmah naručio privatni lijek iz Austrije te da će ga sam platiti i primiti drugu kuru u prosincu bez obzira na to kakvo stanje bude s veledrogerijama s obzirom na to da su veledrogerije obustavile

isporuku lijekova bolnicama.

– To je jedan pametan lijek  koji se prima preko infuziju te tako ulazi u krvotok. Prepoznaje limfocite koji imaju karcinom i ciljano ih uništava. Primjenjuje se zadnjih 12 godina, a učinak mu ovisi o tome koliko je prošlo od prvih simptoma do uzimanja terapije – kazao je Hebrang za 24sata.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara