IZBORI U AMERICI/Ogroman skandal koji bi mogao odlučiti izbore u Americi: Na laptopu Bidenova sina nađene slike maloljetnih cura?!

Vrijeme:3 min, 30 sec

Veliki skandal s e-mailovima sina bivšeg potpredsjednika i aktualnog kandidata za predsjednika SAD-a Joea Bidena izbio je nakon što je tabloid New York Post objavio ekskluzivnu reportažu sa sadržajem dotičnih e-mailova te bombastičnim optužbama na račun Bidena mlađeg, ali i starijeg.

Hard disk s ovim neprovjerenim e-mailovima, koji navodno dolaze s laptopa koji je Hunter Biden ostavio u računalnom servisu i zaboravio pokupiti, New York Postu je dostavio ni manje ni više nego odvjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa i bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani.

A osim optužbi za korupciju, iznesenih na temelju tumačenja sadržaja prepiske Huntera Bidena s poslovnim partnerima u Ukrajini i Kini, Giuliani je sad otišao korak dalje i ustvrdio da je na laptopu pronašao “brojne fotografije maloljetnih djevojaka”, kao i prepisku Huntera i Joea Bidena u kojoj se sin žali ocu da je njegova partnerica rekla njihovom zajedničkom psihijatru da se ponašao “seksualno neprimjereno” prema 14-godišnjakinji.

Giuliani predao laptop policiji, tvrdi da su na njemu fotografije maloljetnih djevojaka

Giuliani u intervjuu za portal Newsmax kaže da je laptop predao policiji u Delawareu. Javni tužitelj te savezne države, iz koje dolaze Bideni, odgovorio je pak na upit portala Daily Beast i naveo da je policija proslijedila materijal FBI-ju te da postoje “kontinuirana pitanja o vjerodostojnosti ovih tvrdnji” koja će FBI istražiti, prenosi Index.

I Trump je u međuvremenu zatražio da državni odvjetnik istraži optužbe proizašle iz e-mailova sumnjivog porijekla o potencijalno ilegalnim financijskim makinacijama Huntera Bidena, kao i mogućem sukobu interesa, pa i korupciji njegovog oca Joea Bidena dok je bio potpredsjednik SAD-a (2008. – 2016.).

Prema tim zasad nedokazanim optužbama, Hunter Biden je koristio svoj položaj sina potpredsjednika SAD-a kako bi sklopio vrlo unosne poslovne ugovore i bio postavljen na pozicije u ukrajinskim i kineskim tvrtkama. Također, New York Post, ali i drugi konzervativni mediji, komentatori i političari bliski Trumpu iz sadržaja prepiske Huntera Bidena s kineskim i ukrajinskim partnerima zaključuju da su njegovi partneri od njega tražili protuuslugu u vidu sastanka s Bidenom starijim i utjecaja na njegove potpredsjedničke odluke. Također, iz jednog e-maila izvlače zaključak da je Hunter Biden dogovorio da se 10$ dionica kineske tvrtke prepusti “velikom tipu” – što je, kažu, bila šifra za Joea Bidena.

S druge strane, mnogi američki mediji i oporbeni političari izražavaju sumnju da su sporni e-mailovi ustvari hakirani i proslijeđeni Giulianiju u sklopu nove kampanje uplitanja u američke izbore – baš kao i 2016., kad je američka obavještajna zajednica utvrdila da su ruske obavještajne službe hakirale e-mail račune dužnosnika Demokratske stranke i šefa predizbornog stožera Hillary Clinton Johna Podeste te ih zatim proslijedili Wikileaksu kako bi njihovo curenje u javnost, u kompletu sa širenjem dezinformacija i teorija zavjere preko društvenih mreža, odvratilo Amerikance od glasanja za Clinton.

Tu je teoriju, međutim, demantirao direktor nacionalne obavještajne zajednice i Trumpov lojalist, tvrdeći da obavještajne službe nemaju nikakva saznanja koja bi upućivala na to da je skandal s e-mailovima Huntera Bidena dio ruske kampanje dezinformiranja.

Vlasnik servisa John Paul Mac Isaac, koji tvrdi da zbog problema s vidom ne može reći je li se radilo o Hunteru Bidenu ili ne, navodno je pregledao laptop, a zatim kopirao sadržaj hard diska kad je na njemu pronašao inkriminirajuće e-mailove s inozemnim biznismenima, kao i eksplicitne fotografije i videosnimke na kojima Hunter Biden navodno konzumira crack-kokain i upušta se u seksualne radnje.

Sve je to, kaže, napravio nakon što osoba, koja možda jest, a možda i nije Hunter Biden, nikad nije došla natrag po njega. Kopiju je napravio, objašnjava ovaj računalni serviser, inače otvoreni pristaša Trumpa, kao osiguranje da ga Bidenovi ljudi ne bi “ubili”, kako je objasnio Giuliani. O laptopu sa spornim sadržajem obavijestio je FBI, koji ga je zaplijenio u prosincu 2019.

Nakon što je dvije kopije hard diska dao prijateljima – u slučaju da njega “ubiju” – još jednu je poslao Giulianijevom odvjetniku Robertu Costellu, koji ju je onda proslijedio Giulianiju.

Fox News je u međuvremenu nabavio i objavio dokumente o FBI-jevom preuzimanju laptopa i prethodnom predavanju istog laptopa u Isaacov servis. Na dokumentu se navodno nalazi potpis Huntera Bidena, no nije utvrđeno je li potpis autentičan.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)