LUKA MODRIĆ:Ne znam do kad ću igrati za reprezentaciju

0

Luka Modrić je s izbornikom Zlatkom Dalićem održao online press konferenciju uoči sutrašnje utakmice Lige nacija protiv Švedske na Maksimiru u 18 sati.

Hrvatski kapetan vratio se u reprezentaciju nakon što je propustio ciklus u rujnu jer je želio odraditi pripreme s Real Madridom kako bi što spremniji dočekao početak sezone.

“Hvala izborniku što mi je to dopustio jer je u mojim godinama jako teško uhvatiti ritam ako ne odradiš pripreme. Osjećam se jako dobro, mislim da dobro igram i u Realu i zadovoljan sam”, rekao je Modrić koji je u prijateljskoj utakmici u St. Gallenu protiv Švicarske odigrao zadnjih 25 minuta.
Čuo se s Rakitićem prije odluke

Modrić je opisao i situaciju s Ivanom Rakitićem koji se nedavno oprostio od reprezentacije pa je hrvatski kapetan jedan od rijetkih koji je ostao u momčadi iz slavne generacije sa SP-a u Rusiji.

“Čuo sam se s Ivanom prije nego što je objavio svoju odluku. Naravno da mi je žao što ga više nema, ali moramo poštovati njegovu odluku. Svi ti ciklusi prije ili kasnije završavaju. Nitko nije vječan i nitko neće sto godina igrati za reprezentaciju. Hvala mu na svemu još jednom”, kazao je Modrić i osvrnuo se na svoju budućnost u nacionalnom dresu:

“Ja si ne bih tu stavljao nikakve granice niti bih najavljivao da ću igrati i na sljedećem Svjetskom prvenstvu pa u međuvremenu promijenim odluku. To ne bi bilo u redu. Ja idem iz utakmice u utakmicu i vidjet ću kako ću se osjećati i fizički i mentalno i onda odlučiti”.

Modrić ugovor s Realom ima do sljedećeg ljeta i još se ne zna kakva mu je budućnost u Madridu.

“Naravno da bi mi bila želja ostati u Realu, kome ne bi? Ali, svjestan sam da sam u određenim godinama. Imam dosta dobre odnose s klubom i ne želim biti nikome na teret. Dok osjećam da mogu biti važan dio Real Madrida, želio bih ostati, ali ako osjetim da to više nije to onda ćemo možda potražiti neke druge izazove. No, ta tema nije još na dnevnom redu, a kad dođe vrijeme sjest ćemo i zajedno donijeti najbolju odluku za sve nas”, rekao je.

Modrić će sutra sigurno biti u početnoj postavi protiv Švedske koja je također upisala dva poraza na startu Lige nacija od Francuske i Portugala baš kao i Hrvatska. Nakon Švedske Hrvatsku čeka teška utakmica s Francuskom u srijedu također na Maksimiru.
Pohvalio je debitante

“Trebat ćemo sve igrače u ove dvije utakmice na visokom nivou. Teško je reći koliko ćemo bodova osvojiti. Igramo doma, imat ćemo i navijače, u malom broju, ali tamo su, tako da doma uvijek idemo na pobjedu. U obje utakmice. Švedska je i dalje vrlo nezgodna ekipa iako više nema Zlatana. Ne trebam govoriti koliko je on bio važan za njih. I dalje je to jedna vrlo nezgodna ekipa. Uvijek maksimalno motivirana, imaju odličan mentalitet kao sve skandinavske zemlje. Nikad se ne predaju. Protiv Portugala i Francuske pokazali su visoku kvalitetu igre i kompaktnosti”, kazao je Modrić.

Osvrnuo se i na debitante i na nove igrače u momčadi.

“Vidi se da je Domagoj odličan dečko i vrlo talentiran igrač sa svjetlom budućnosti. Vjerujem da će nastaviti u jednakom ritmu. Osim nogometnih kvaliteta pokazao je gard i pozitivan karakter za prvu utakmicu. Sve pohvale za njegov nastup, ali i za Antu Budimira koji je debitirao i koji odigrao na vrlo visokom nivou. Melnjak je sve bolji, a Uremović pokazuje da je s pravom u reprezentaciji. Novi dečki će nastaviti tako i donijet će nam dodatnu kvalitetu u reprezentaciju. Mi stariji smo tu da im pomognemo i da se što prije prilagode na reprezentaciju i samo misle na nogomet”.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara