PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE: Milanović se opet oglasio na Facebooku, danas u mirnijem tonu

Vrijeme:54 sec

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović oglasio se u četvrtak prijepodne, ali za razliku od javnih istupa posljednjih dana, u današnjem Facebook statusu ni s kim se nije obračunavao, već ga je posvetio Danu Hrvatskog sabora.

– Hrvatski sabor je 8. listopada 1991. godine donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama bivše države čime je proglašena puna i nepovratna neovisnost Republike Hrvatske.

Bila je to konačna potvrda – i to od strane najvišeg predstavničkog tijela hrvatske države – volje ogromne većine hrvatskih građana koji su se na referendumu 19. svibnja iste godine izjasnili kako žele samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku.

Nakon lipanjske Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, Hrvatski je sabor 8. listopada 1991. trajno utvrdio spomenuti referendumski dokaz najvećeg nacionalnog jedinstva u novijoj hrvatskoj povijesti.

Poštivati i dostojno obilježavati Dan neovisnosti najmanje je što možemo kao dug prema svima koji su na povijesnom referendumu glasali za samostalnost i suverenost Republike Hrvatske, kao i prema narodnim zastupnicima koji su 8. listopada 1991. volju hrvatskih ljudi jednoglasno podržali, napisao je Milanović.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)