UHIĆENJA SU PRIPREMLJENA 2017/2018., ŠTO SE ČEKALO DO SADA?

Vrijeme:1 min, 40 sec

 

Imamo provjerenu informaciju kako su neka od dolje navedenih imena i uhićeni, a za koja je Nikola Kajkić bio pripremio za uhićenja još 2017 godine odnosno 2018 godine. Pitanje je što se čekalo s uhićenjima za ratni zločin počinjen na Ovčari do danas. Nije li se neko usudio licitirati strašnim zločinom kako bi skrenuo pozornost javnosti s nečeg drugog. 

Nikola Kajkić je za vrijeme istraživanja pripremio uhićenje više osoba među kojima pretpostavljam da su i danas uhićeni: Vojko Krstić, Vojko Ivčevič, Vojo Lukić, Savo Božičković, Savo Vlaškalić, Blagomir Planinac, Golub Planinac, Miloš Bibić, Draženko Džokić, Svetislav Vlaškalić, Milan Rakić, Boro Rakić, Đorđe Ćurčić, Drago Okanović i dr.

Akcija policije: Pokraj Vukovara uhićeno 8 osoba, povezuje ih se sa zločinom na Ovčari

Ne treba smetnuti s uma kako do 2016. godine nije postojao slučaj Ovčara u Hrvatskoj, a za pokretanje cijele priče oko Ovčare glavna zasluga ide Nikoli Kajkiću policijskom istražitelju koji je umjesto zasluge dobio medijski linč i suspenziju.

Također ne treba zaboraviti kako je predsjednik stranke koju je osnovao osuđeni srpski ratni zločinac, a koja okuplja abolirane četnike i ratne zločince zaštitio od progona dožupana VSŽ za kojeg je nesporno utvrđeno da je bio na Ovčari u noći 20./21.11.1991. kada su krvnici s Ovčare počinili nezapamćen ratni zločin na prostoru ne samo Hrvatske nego i cijele Europe nakon II svj. rata.

Krvnici s Ovčare i dalje šetaju Vukovarom. Postavlja se pitanje što se do sada čekalo I što se čeka s drugima? U svakom slučaju očekujemo da se ovaj proces koji je bio zaustavljen zbog „prekomjernog istraživanja“ konačno dovrši a krvnici zasluženo kazne. Ovo odugovlačenje je sramota ne samo za hrvatske institucije, nego i za hrvatski narod. Prošlo je 29 godina od ovog strašnog zločina i nema opravdanja za institucije zbog nepostupanja svih ovih godina. Nikoli Kajkiću požrtvovnom kriminalisti i istražitelju velika zahvala jer da nije bilo njega slučaj Ovčara u Hrvatskoj ne bi postojao.

 

Zorica Gregurić, Zagreb, 7. listopada 2020.

Hrvatsko nebo

Odgovori