Preminuo Johnny Nash, autor glazbenog hita koji svi znaju

Vrijeme:59 sec

 

Američki pjevač Johnny Nash, poznat po reggae hitu iz 1972. godine I Can See Clearly Now, umro je u 80. godini, rekao je njegov sin John Nash III.

Nash je umro u utorak prirodnom smrću u svom domu, rekao je John Nash III za internetsku stranicu slavnih TMZ i lokalnu tv postaju u Los Angelesu.

“Bio je predivan otac i obiteljski čovjek. Volio je ljude i svijet. Nedostajat će unutar naše zajednice. Obitelj je bila sve za njega”, kazao je za TMZ.

Hit I Can See Clearly Now objavljen je 1972. i bio je četiri tjedna na vrhu Billboard Hot 100 liste najpopularnijih singlova koje je u SAD-u tjedno objavljivao časopis Billboard. Pjesma je postala hit i u Kanadi, Velikoj Britaniji i Južnoj Africi.

Nash je rođen 19. kolovoza 1940. u Houstonu u Texasu, a karijeru je započeo krajem 1950-ih kao pjevač i glumac. Sredinom šezdesetih preselio se na Jamajku gdje je bio pod utjecajem reggae glazbe. Bio je i jedan od prvih nejamajčanskih pjevača koji su snimali reggae glazbu na Jamajci. Njegov posljednji studijski album Here Again objavljen je 1986. godine, prenosi Hina.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori