SIRIJSKI PREDSJEDNIK/Assad: Erdogan glavni poticatelj i pokretač rata u Nagorno-Karabahu

Vrijeme:1 min, 19 sec

Sirijski je predsjednik tvrdi da Erdoganovo ponašanje “odražava ponašanje Muslimanske braće”.

Sirijski predsjednik Bashar Assad nazvao je turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana “glavnim poticatelj i pokretač” sukoba u Nagorno-Karabahu.

“Budimo otvoreni i jasni; Erdogan je podržavao teroriste u Siriji, a podržavao je teroriste u Libiji i bio je glavni poticatelj i pokretač nedavnog sukoba koji se odvija u Nagorno-Karabahu između Azerbajdžana i Armenije. Dakle, Iz različitih bih razloga sumirao njegovo ponašanje kao opasno “, naglasio je Assad u razgovoru za Sputnik.

Prema njegovim riječima, Damask može potvrditi da Turska šalje džihadiste iz Sirije u Karabah.

Objašnjavajući razloge, sirijski je predsjednik tvrdi da Erdoganovo ponašanje “odražava ponašanje Muslimanske braće”.

“Drugo, jer on stvara rat na različitim područjima kako bi odvratio vlastito javno mnijenje u Turskoj od usredotočenosti na svoje ponašanje unutar Turske, posebno nakon njegovih skandaloznih odnosa sa ISUL-om  u Siriji”, dodao je Assad, tvrdeći da je ISIL “prodavao sirijsku naftu kroz Tursku pod kišobranom američkog ratnog zrakoplovstva “.

“Definitivno to možemo potvrditi, ne zato što imamo dokaze, ali ponekad ako nemate dokaze imate indikatore. Turska je koristila teroriste koji dolaze iz različitih zemalja Sirije. Istu su metodu koristili u Libiji; sirijske su teroriste koristili u Libiji , možda drugih nacionalnosti. Dakle, samo je po sebi razumljivo i vrlo je vjerojatno da oni koriste tu metodu u Nagorno-Karabahu, jer kao što sam ranije rekao, oni su ti koji su pokrenuli taj problem, taj sukob; oni su potaknuli ovaj sukob. Oni žele da nešto postignu i oni će se koristiti istom metodom “, dodao je sirijski predsjednik.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori