LIDER SBB RADONČIĆ: Čović hrvatsko pitanje u BiH stavlja na stol Pompeu, a Bošnjaka nema nigdje na međunarodnoj sceni

Vrijeme:2 min, 0 sec

Lider SBB-a Fahrudin Radončić izjavio je večeras gostujući na od Bošnjačke politike uzurpiranom javnom rtv servisu Federacije BiH (FTV) kako je lider HDZ BiH i HNS uspio internacionalizirati hrvatsko pitanje u BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-Dok mi stalno sijemo strahove od Vučića, a mi smo u ratu uspjeli da se odbranimo od jedne takve agresije, on sjedi s predsjednikom SAD u Bijeloj kući jedan na jedan. Dok mi sada dižemo jednu veliku harangu protiv hrvatskog vodstva njima dolazi Mike Pompeo, kao državni američki tajnik razgovarati o problemima u regiji. A Bošnjaka, zajedno s Komšićem, jer on je bošnjačka politika, nigdje nema na međunarodnoj sceni – rekao je.

Čović uspio internacionalizirati hrvatsko pitanje

Upitan je li ga iznenadila izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da se nad Hrvatima u BiH vrši zulum, Radončić je kazao:

– Iznenadila me je u smislu vokabulara, znam da su hrvatski političari ljudi koji dobro vode računa o javnom rječniku i to je jedna ružna, nepotrebna rečenica. Što jeste problem, hrvatsko pitanje u BiH je bošnjačka politika, a uvijek kažem to su gospodin Izetbegović i gospodin Komšić, sveli na lokalnu federalnu razinu. Dok smo se mi ismijavali na račun Hrvata i hrvatske politike u BiH, pa i cijele Hrvatske, gospodin Čović i Hrvati su uspjeli hrvatsko pitanje internacionalizirati i staviti ga na sto Pompeu i nekim drugim. To što je rekao Milanović to je jako ružno, to je nedopustivo, to nije državnički, ali mi moramo naći način da razgovaramo s tim ljudima. Dobro je da je gospodin Izetbegović otišao da razgovara s Plenkovićem – naglasio je Radončić.

Čim me Izetbegović hvali ja dižem radare

Radončić je zamoljen i da prokomentira nedavnu izjavu Bakira Izetbegovića o njemu, u kojoj je lider SDA rekao da Radončić neće napustiti vlast, da čuva ljude, te da „je sposoban i pragmatičan političar“. Također je upitan i kakav je odnos SBB-a i SDA.

– Odnos SBB-a i SDA je mnogo bolji nego između mene i gospodina Izetbegovića, da budem korektan i precizan. Mene kad god gospodin Izetbegović hvali, ja dižem sve radare. Znam svoja životna iskustva. Nekad me je hvalio pa sam iza toga imao nevjerojatne pravne probleme u kojima je SDA radila strašne nezakonitosti i kad god me javno hvali ja sam veoma oprezan. Mislim da se ne trebamo hvaliti. Trebamo konstatirati ono što je točno i da je to najbolja pozicija – istaknuo je Radončić.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)