PROZIRNI SPINOVI/Twit Dejana Jovića, novog trbuhozborca velikobošnjačke politike, jedini “argument” Bakirovsko-komšićevskih medija o neuspjehu Plenkovića

Vrijeme:1 min, 51 sec

 

 

Twit zagrebačkog profesora Dejana Jovića kako je američki državni tajnik Mike Pompeo manje više u potpunosti ignorirao Hrvatsko insistiranje na pitanju ravnopravnosti Hrvata u BiH, glavni je i jedini “argument” sarajevskim Bakirovsko-komšićevim medijima za tvrdnju kako je diplomatska aktivnost Hrvatske da se izbori za legitimno predstavljanje Hrvata u BiH doživjela fijasko, piše Hrvatski Medijski Servis.

 

Da Jovićeva tvrdnja nije utemeljena na činjenicama, potvrđuje izjava američkog državnog tajnika Mike Pompea, koju je prenijela Hina. Šef američke diplomacije kazao je kako će se SAD „nastaviti ozbiljno angažirati oko BiH”, priznavši kako se na složenost te države ne može u potpunosti osvrnuti u „par minuta” konferencije za medije, a zatim precizirao, na što će ciljati američki angažman u BiH:

„Osigurat ćemo da se tamo postigne dobar ishod za Europu, za Hrvate i ljude regije”, kazao je Pompeo i dodao da je SAD „nevjerojatno diplomatski angažiran” na jugoistoku Europe.

Prof. Dejan Jović

Što znači pozitivan ishod za Hrvate? Sigurno ne unitarna BiH koju odnedavno zagovara prof. Jović, inače bivši savjetnik predsjednika Hrvatske Ive Josipovića, koji je uz olinjalog Mesića novi tbuhozborac velikobošnjačke politike u Zagrebu. Tu svoju novu ulogu objelodanio je nedavno u emisiji “Otvoreno” HRT-a, otvoreno se založivši za ukidanje konstitutivnosti naroda, što je ustavni temelj Bosne i Hercegovine i Daytonskog mirovnog sporazuma, te suverenosti Hrvata u BiH. Upitao se zašto bi Hrvati bili suvereni u BiH kad imaju svoju državu, te kazao kako je konstitutivnost i jednakopravnost naroda u bivšoj Jugoslaviji bila uzrokom njezina raspada.

Prof. dr. Ivo Lučić

Povjesničar dr. Ivo Lučić replicirajući Jovićevim tvrdnjama kazao je da se svaka država koja se raspala jer su njezini narodi bili ravnopravni, zaslužuje da se raspadne, a Jugoslavija se raspala, kazao je prof. Lučić, zato što konstitutivni narodi nisu bili ravnopravni. Devedesetih je onaj narod koji je imao dominaciju cijelo vrijeme, upotrijebio silu. Neće se BiH, kao ni Belgija, raspasti zato što su narodi suvereni. Govorite s pozicije radikalnog bošnjačkog unitarizma i nacionalizma, poručio je Lučić tom prilikom Joviću.

Podsjetimo, predsjednik Hrvatske Ivo Josipović (SDP) smjenio je 2014. Dejana Jovića s pozicije glavnog analitičara u svom uredu nakon Jovićeve izjave da je referendum o hrvatskoj neovisnosti u svibnju 1991. bio “vrlo neliberalan”

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)