PREDSJEDNIK SRBIJE VUČIĆ: Možda je Dodik u pravu u vezi Komšića

Vrijeme:1 min, 29 sec

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik možda u pravu kad kaže da je Željko Komšić, koji je drugi bošnjački član Predsjedništva BiH, zahtjevom za glasovanje o nezavisnosti Kosova na Predsjedništvu BiH učinio fenomenalnu stvar za Srbe.

“Možda je u tom smislu i Milorad Dodik u pravu da je dobro da maske padnu i da svi ogole svoje političke stavove i da vidimo tko što zaista stvarno i iskreno misli”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu, prenosi Srna.

Vučić je napomenuo kako je uvijek govorio o neophodnosti poštivanja teritorijalnog integriteta BiH.

“Ali, kada imate dvojicu-trojicu čelnika BiH, koji sladostrasno mirno i otvoreno govore o tome kako su za priznanje nezavisnosti Kosova, onda vam oni u svakom trenutku pokazuju što misle o vašoj zemlji, pokazuju da za njih teritorijalni integritet Srbije nikada ništa nije značio”, naglasio je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija svoju politiku prema BiH neće mijenjati, ali da on ne mora više govoriti onako kako bi izgledalo da se stalno zbog nečega pravda, jer su oni svojim ponašanjem jasno rekli Srbima što misle o njima, odnosno i Srbima u Srbiji i Srbima u BiH.

“Hvala im jer su to pokazali, da bar nemam nikakvih moralnih obveza, ne moram reagirati i ponavljati stvari koje sam tisuću puta ponovio”, dodao je Vučić.

Dodik je za Srpskainfo rekao da Komšićev zahtjev da se raspravlja o priznanju nezavisnosti Kosova vidi kao inat politiku na kojoj mu je zahvalan, te da nije bilo drugog načina da BiH i službeno zauzme stav o Kosovu, a da netko ne pokrene pitanje priznanja u Predsjedništvu BiH.

Dodik je dodao da je Komšić učinio fenomenalnu stvar jer će postojati odluka da BiH ne priznaje Kosovo i službeno i konačno.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)