AMERIČKI PREDSJEDNIK I PRVA DAMA/Donald i Melania Trump pozitivni na koronavirus

Vrijeme:1 min, 35 sec

Američki predsjednik Donald Trump objavio je noću na petak da je testiran pozitivan na covid-19, a također i njegova supruga Melanija te da ide u karantenu.

“Večeras, prva dama i ja testirani smo i pozitivni smo na covid-19”, napisao je na Twitteru predsjednik prve svjetske sile.

Idu u izolaciju

“Odmah počinjemo četrnaestodnevnu izolaciju i proces oporavka. Uspjet ćemo ZAJEDNO”, dodao je.

Ranije tijekom noći Trump je potvrdio i da je njegova savjetnica Hope Hicks ima koronu, a napisao je i da on i Melanija čekaju rezultate i idu karantenu.

Liječnik kaže da su dobro

Uskoro nakon što je objavljeno da su zaraženi predsjednik i prva dama, javio se Trumpov liječnik. U priopćenju za medije dr. Sean Conley potvrdio je da je bračni par pozitivan na koronavirus.

„Predsjednik i prva dama trenutno su dobro, i planiraju ostati u Bijeloj kući tijekom oporavka. Medicinski tim Bijele kuće i ja ćemo budno paziti, i cijenim podršku koju pružaju neki od najvećih medicinskih stručnjaka i institucija u našoj zemlji“, napisao je Conley, prenosi CNN.

Redovito ne nosi masku

Liječnik je dodao da će Trump nastaviti obavljati predsjedničke dužnosti tijekom oporavka, te da će javnost izvještavati o daljnjem razvoju situacije. Predsjednik, koji se redovito testira, posljednjih je tjedana imao gust raspored putovanja diljem SAD-a održavajući uoči predsjedničkih izbora 3. studenoga skupove s tisućama ljudi, unatoč upozorenjima zdravstvenih radnika.

Trump je bio kritiziran zbog svog odgovora na pandemiju koronavirusa koja je samo u Sjedinjenim Državama usmrtila više od 200.000 ljudi. No, on hvali svoje upravljanje korona krizom.

Demokratski kandidat za američkog predsjednika Joe Biden oštro je kritizirao Trumpa jer nema jasan nacionalni plan za rješavanje pandemije. Biden, bivši potpredsjednik koji vodi u nacionalnim anketama mjesec dana do izbora, nosi masku i izbjegava velike skupove. Trump, kao ni njegovo osoblje, redovito ne nosi masku i često ocrnjava ljude koji ih nose.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori