Prof.dr.sc. Mihovil Biočić: Dragi Bože oprosti mu, jer ne zna što čini!

0

 

 

Prof.dr.sc. Mihovil Biočić

Kaštela, 28..rujna 2020.

 

Dragi Bože oprosti mu, jer ne zna što čini!

Prigodom nedavnog boravka u Hrvatskoj, najvažniji suradnik pape Franje kardinal Pietro Parolin je izjavio u svezi blaženog Alojzija Stepinca da je kanonizacija nemoguća sve dok postoje otpori iz Srpske pravoslavne crkve: “Sveti Otac želi da kanonizacija kardinala Stepinca bude trenutak zajedništva za čitavu Crkvu, a ne razlog sukoba ili suprotstavljanja. Smatram da je u srži o tome riječ. To zahtijeva strpljivost i od Crkve u Hrvatskoj, koja, naravno, s velikom zebnjom i s velikom željom iščekuje tu kanonizaciju. Tu gestu koja se posebno tiče jedne Crkve valja promatrati u kontekstu čitave Crkve, a Papa treba upravo voditi računa o toj općoj viziji…” potvrdio je kardinal Parolin, inače, član Kongregacije za nauk vjere, Kongregacije za biskupe i Kongregacije za istočne Crkve. 

https://www.dnevno.hr/vjera/iz-zivota-crkve/tajnik-svete-stolice-hrvatima-nista-od-proglasenja-stepinca-svetim-razlog-je-bolan-1573542/

Blaženi Alojzije Stepinac, je od jugoslavenskih srbokomunističkih vlasti suđen, mučen i otrovan, jer se nije htio odreći vjernosti Sv. Stolici. Sada od te iste Sv. Stolice biva odbačen, jer se jedna autokefalna pravoslavna crkva protivi tomu, a Papa joj Franjo daje za pravo. Time je Stepinac ponovo izručen svojim tužiteljima, mučiteljima i ubojicama. Vodeći računa o mišljenju Srpske pravoslavne crkve (SPC), kojoj je jedini smisao postojanja, uspostava Velike Srbije, bez obzira na genocid koji je i sama poticala prema svim srbijanskim susjedima, osobito Hrvatima, Albancima i Muslimanima, Papa Franjo je izgubio vjerodostojnost. 

Svetost bilo kojeg sveca ne ovisi ni o čemu doli dokazima svetosti, odnosno Božjoj milosti. Ne ovisi ni o trenutnoj ili bilo kakvoj politici Vatikana. Ovakav stav Sv. Oca je zloraba papinske moći, koja nije ništo novo u povijesti Vatikana. Ovaj put je Papa napravio neoprostivi presedan: Zatražio je mišljenje, dopuštenje od druge crkve (SPC) da bi stavio svoj potpis na već prije nekoliko godina završenu kanonizaciju blaženika. U postupku kanonizacije, stroga crkvena tijela nisu našla ništa prijeporno što bi dovelo u pitanje njegovu svetost.  

Nakon svega, Papa Franjo traži suglasnost SPC-a, koja je sudjelovala u kontinuiranim lažnim optužbama i blaćenju Stepinca. Je li Papa ikada išto pročitao o SPC-u? Je li ikada ta crkva zatražila pristanak Pape za kanonizaciju svojih svetaca? Je li Papa upoznat da je ta crkva proglasila svecima koljače iz Drugog svjetskog rata, poput po zlu čuvenog Milorada ‘Macu’ Vukojčića, koji je između ostalih, klao kućanice, bake, starce po Pljevljima, zatim kvislinga mitropolita  Joankija Lipovca, vjernog fašističkog slugu. SPC je proglasila svecem  i Nikolaja Velimirovića, duhovnog inspiratora srpske Ljotićeve nacističke organizacije ZBOR, osnovane prije II. Svjetskog rata. Tog srpskog sveca je 1934. odlikovao Hitler zbog sukladnih antižidovskih stavova, a ovaj je Hitlera glorificirao do neba!? Detaljnije podatke o prirodi SPC-a i njezinim svecima, Papa Franjo može naći u knjizi crnogorskog publiciste Miroslava Ćosovića ‘Bizarni sveci Srpske crkve’, koja je poprilično uzbudila srpske klerikalne krugove, ali navodi koje donosi nisu demantirani.

https://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/28743-intervju-s-crnogorskim-publicistom-m-cosovicem-spc-proglasio-je-svetcima-okorjele-zlocince-ubojice-i-fasisticke-kvislinge.html, https://slobodnadalmacija.hr/kultura/cudni-kriteriji-srpske-pravoslavne-crkve-stepinac-ne-moze-biti-svetac-a-koljaci-i-pedofili-mogu-431554

Stoga i zato Papa Franjo, mi Hrvati se nadamo da će doći Papa koji će biti pravedan i dostojan proglasiti blaženog Stepinca svecem, jer Vi to niste. To ste dokazali svojim postupcima, ne samo u svezi blaženog Stepinca, nego i žrtvovanjem položaja i života kršćana u Egiptu (Kopti), Nigeriji, Pakistanu itd.  Je li Vam poznato koliko je tamo ubijenih kršćanskih mučenika (svetaca) ili su i oni žrtvovani Vašim podilaženjem Islamu!? Tim svojim postupcima, zasigurno ste se svrstali među one Pape s kojima se Katolička crkva ne ponosi! 

To nam je hvala što smo oduvijek bili predziđe kršćanstva, što smo oduvijek bili vjerni Sv. Stolici, što smo postojani u Katoličkoj vjeri! Bez obzira na Vas i Vaše srpske pravoslavne savjetnike,  najveći moralni simbol svih Hrvata  je bio I ostati će blaženi Alojzije Stepinac, kojeg ste tako olako žrtvovali za tzv. više interese. Iznad istine nema ‘viših interesa’! Hvala Papa Franjo i Bog Vam oprostio.

                                                                                                    

Prof.dr.sc. Mihovil Biočić/Hrvatsko nebo

 

Facebook komentari

komentara