STRAŠNA TRAGEDIJA/U Ukrajini se srušio vojni zrakoplov. Najmanje 22 poginulih

Vrijeme:1 min, 13 sec

Ukrajinske vlasti potvrdile su da se u petak navečer u regiji Harkov srušio vojni zrakoplov. Navodno su poginule 22 osobe, a dvoje teško ozlijeđenih je prevezeno u bolnicu, javljaju RT i Reuters.

Avion se srušio večeras prilikom slijetanja izvan grada Čuhuiva. Na snimkama s mjesta događaja vidi se kako zapaljena letjelica leži uz cestu.

Opekotine na 90 posto tijela

Na snimci se vidi kako se većina zrakoplova raspala nakon udara i u požaru, osim stražnjeg dijela koji za sada izgleda netaknut.

Osim posade u zrakoplovu su za vrijeme nesreće bili kadeti Nacionalnog zrakoplovnog sveučilišta u Harkivu, navodi se u izjavi ukrajinske vojske. Iako vojska nije dala točne podatke o žrtvama, mediji izvješćuju da je u zrakoplovu bilo oko 20 kadeta. U zrakoplovu AN-26 se obično nalazi posada od šest pojedinaca.

Prema službenim podacima, u nesreći je smrtno stradalo najmanje 18 muškaraca, s time da mediji pišu da je brojka veća. Samo su dvije osobe preživjele. Hospitalizirane su i imaju opekotine na 90 posto tijela.

U zrakoplovu se nalazilo 18 kadeta

Informaciju o nesreći potvrdio je i guverner Aleksej Kučer.

“Avion se srušio u blizini Čuhuiva. Ima smrtnih slučajeva“, napisao je guverner na svojoj Facebook stranici, a prenosi Tass.

Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova prvotno je priopćilo da je poginulo 18 osoba, a da su dvije teško ozlijeđene.

“Pronađena su tijela 22 osobe. Dvije su ozlijeđene, a nastavljamo potragu za još četvoricom”, navodi medicinska služba ukrajinskih vlasti.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)