Otkrivene poruke koje je predsjednik Suda BiH slao tužiteljici koja ga istražuje: “Pozdravi Gordanu”

Vrijeme:2 min, 12 sec

PRVORAZREDNI PRAVOSUDNI SKANDAL

Tužiteljica Tužiteljstva BiH Vedrana Mijović je Ured disciplinskog tužitelja VSTV-a obavijestila o događaju iz lipnja ove godine, odnosno o porukama koje je dobila od predsjednika Suda BiH Ranka Debevca, navodeći da joj je prijetio.

Mijović je postupajuća tužiteljica koja radi na predmetu po kaznenoj prijavi protiv predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca u kojoj se navodi više kaznenih djela po kojima su formirani tužiteljski predmeti te se provode provjere navoda kaznene prijave protiv Debevca.

U prijavi se navodi da Ranko Debevec ima dvojni identitet u Španjolskoj pod imenom Ranko Debevec Kavason. Pored toga, u prijavi se ističe da je Debevec nezakonito zapošljavao pripravnike te da je na sumnjiv način dobio Mercedesa A klase iz auto kuće obitelji Lijanović.

Tužiteljica u prijavi UDT-u protiv Debevca kaže da joj je, nakon što je uzela predmet u rad i započela provjeru navoda iz prijave, Debevec sa svog mobilnog telefona putem aplikacije Signal uputio poruke u namjeri da ju spriječi u provjeri navoda iz anonimne prijave.

„Iz navedenih poruka koje mi je uputio se izvodi jasan i nedvosmislen zaključak da je koristeći se svojim utjecajem predsjednika Suda BiH došao do saznanja da sam kao postupajući tužitelj uputila zahtjeve VSTV-u i MUP-u Kantona Sarajevo za dostavu službenih podataka kojima raspolaže o njemu. Uvidom putem TCMS sustava, vidljivo je da mi je Ranko Debevec kontaktirao (prvu poruku je poslao 11.6. 2020., a zatim me pozvao 25. 6., te nakon što mu nisam odgovorila na poziv, poslao je poruku), a sve nakon što sam uputila zahtjeve VSTV-u i MUP-u KS. Također mi sve do danas posredno preko kolega poručuje da prestanem istraživati jer ću u suprotnom snositi posljedice“, napisala je Mijović u prijavi.

Iako je Debevec u medijima negirao da je slao prijeteće poruke, Raport , bez intervencija, objavljuje sadržaj poruka koja je 11., 25. i 26. lipnja predsjednik Suda BiH slao tužiteljici Mijović

11.lipnja – 14,59 sati: Vedrana, čujem da tražiš uvid u moj CMS nalog i dosije. Koji su tu razlozi?

25.lipnja – 16,27 sati: Debevec zove Mijović, koja mu ne odgovara

25.lipnja – 15,18 sati: Hvala ti Vedrana na MUPU KS I TERORIZIRANJU I PROVJERAVANJU ŽENE KOJA VEZE SA LIJANOVIĆIMA NEMA, NITI KUPOVINOM MALOG MERCEDESA OD NJIH. POZDRAVI GORDANU. RADITE NEZAKONITE STVARI TOTALNO KOJE NEMAJU UPORIŠTA NI U JEDNOM ZAKONU.

25.lipnja – 15,21: Izuzimate dokumentaciju i istražujete ljude koji veze uopšte s tom pričom nemaju. Tražite od suda naredbe.

25.lipnja – 16,38: Neka sud odobri izuzimanje dokumentacije ako postoji osnov sumnje da sam ja kriminalac.

Poruke koje je Debevec slao Mijović | Foto: Raport.ba

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)