SKANDALOZNO/Komšićev savjetnik poziva na fizičke obračune sa Srbima, nakon što Bošnjaci eliminiraju Hrvate, koje naziva “srpskim štitom”

Vrijeme:1 min, 50 sec

 

 

“Stvar je jasna; kad velikosrpska politika izgubi štit u vidu HDZ-a u FBiH, onda se rokamo otvoreno šakama u glavu. Ovako (*naš udarac dok udaramo) zvoni od štit. Uzeti im štit ( Hrvate uzeti Srbima), Dom naroda u FBiH – (*uzeti Hrvatima)”

Ovo je na Facebooku objavio savjetnik drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića Nihad Hebibović, inače bivši novinar portala Vijesti.ba, piše Hrvatski Medijski Servis.

Hebibović nije jedini koji posljednjih dana najavljuje izbacivanje iz vlasti u FBiH predstavnika Hrvata nakon izbora 2022. Još davno to je najavio lider SDa Bakir Izetbegović kazavši kako će SDA tražiti drugog partnera umjesto HDZ BiH, bez obzira na izborne rezultate. Reuf Bajrović izjavio je nedavno kako “probosanske snage nakon što su ovladale SIP-om, sada trebaju ovladati i Domom naroda parlamenta FBiH”. I komšićev DF nedavno je priopćio kako se ” Ljubić (božo, op hms.) nakon izbora 2022. jedino meže nadati izbacivanjem pristalica HDZ UZP politike iz Doma naroda”.

Inče, Hebibović je svojevremeno objavio i status u kojem je prijetio kako će se u javnost pustiti priča da vehabije opsjedaju Jadran kako bi se naškodilo hrvatskom turizmu.

Njegov šef Željko Komšić, kojeg Hebibović savjetuje, okružen je, nesumnjivo, opasnim ljudima koji koriste govor mrženje. Čini se ne slučajno. Komšić je, naime, upravo na produkciji mržnje prema Hrvatima i strašenju Bošnjaka pričom da trebaju glasovati za njega, jer će u protivnom pobjedi li Čović s Dodikom podjeliti BiH, dobio glasove Bošnjaka. U tome mu je svojim otrovnim člancima ponajviše pomogao upravo Hebibović.

Komšić je i svoju kampanju zauzimanja pozicije hrvatskog člana Predsjedništva BiH, podsjetimo, počeo izjavom na Face televiziji kako on “okreće svoj mitraljez prema Mostaru”. Na njegovim predizbornim skupovima, primjerice u Tuzli, tik uz njega, stajao tranasparent na kojem hrvatskom lideru u BiH Draganu Čoviću prijetilo nabijanjem na kolac, a hrvatskoj predsjednici silovanjem.

Transparent na skupu Komšićevih pristalica u Tuzli.

Komšić je jučer ponovio svoje zalaganje za ukidanje konstitutivnosti Hrvata, iako je, upravo zahvaljujući zlouporabi tog nadkrovljujućeg načela daytonskog ustava BiH, bošnjačkim glasovima izabran na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Kao i njegov šef Komšić i Hebibović prijeti i širi mržnju primajući novac koji po Ustavu pripada Hrvatima, od poreza koje uplaćuju Hrvati.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori