KOŽULJ: Krajne je vrijeme da HNS odluči o povratku na stanje prije Daytona i Washingtona- Hrvatsku republiku Herceg Bosnu

Vrijeme:1 min, 2 sec

BIVŠI MINISTAR U VLADI HR HB

Ukoliko bošnjački političari nakon izbora 2020. ponovo formiraju vlast u Federaciji BiH bez predstavnika Hrvata, što uveliko, izravno, ili neizravno najavljuju, čime bi bio po treći put pogažen Daytonski sporazum i ustavna prava Hrvata, trebaju li Hrvati pokrenuti proces razdruživanja i povratak na stanje prije potpisivanja Washingtonskog i Daytonskog mirovnog sporazuma?

Bivši ministar prometa i veza u Vladi Herceg Bosne i Bosne i Hercegovine Ilija Kožulj odgovarajući na ovo pitanja kazao je za Hrvatski Medijski Servis kako je krajne vrijeme da Hrvatski Narodni sabor odluči o povratku na stanje prije Daytona i Washingtona- Hrvatsku republiku Herceg Bosnu.”

Kožulj napominje kako se ne može govoriti o jednakopravnosti Srba, Hrvata i Bošnjaka sve dok Srbi imaju Republiku, a Hrvati i Bošnjaci nemaju.

-Bošnjaci nastoje da Federacija BiH ostane s njihovom snažnom prednošću u upravljanju, što će, ako se ovako nastavi, dovesti do potpune dominacije Bošnjaka u FBiH.Težnje i principi Daytona se ovako ili onako napuštaju. Mislim da je jednakopravnost jedino moguća ako bi BiH bila federacija tri republike; srpske, bošnjačke i hrvatske. Krajne je vrijeme da Hrvatski Narodni sabor odluči o povratku na stanje prije Daytona i Washingtona- Hrvatsku republiku Herceg Bosnu, kazao je Kožulj.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)