Kontrada – gost Ivan Pletikos: Američki izbori!

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

 

Naziv Kontrada prema talijanskom “contrada” u prvotnom smislu označava zemljišni predio, ruralni ili češće urbani. No kontrada u narodu ima još značenja – pa je to u istarskoj svakodnevici i susret , događaj, viđenje, neko zbivanje ili jednostavno razgovor.

Naša Kontrada znači upravo to – razgovor s istaknutim istarskim javnim pregaocima, promišljanje o kontradama njihova života ili pak o stvarnim kontradama iz kojih su potekli te svoja razmišljanja željeli podijeliti s nama.

Gost ovosubotnje Kontrade je Ivan Pletikos

 

Evo slika pred interview za ovosubotnju Kontradu HRT radio Pule. Tema: američki izbori! Ako ne smjene Elvisa zbog mene, nikoga ne će. Iako sebi tepam da nisam pro Trumpovac, sigurno sam protiv ove simplificirane stereotipije kojom se i u našem medijskom prostoru Trump sotonizira. Činjenicama usprkos, a o tim činjenicama nastojao sam progovoriti. Naglasak je na nastojao, jer kada se moram slušati u eteru to je, za mene, čisti užas. Ne zbog onoga što kažem (više zbog onog što ne kažem), ali najviše zbog načina na koji to kažem. Ponavljam, čisti užas. Zato nemojte slušati ni kad ni ako se pojavi u nekom nedajbože podcastu.

Hvala Elvisu, a pogotovo mu hvala na hrabrosti, da se suprotstavi vladajućem narativu koji sve više pokazuje znakove bezumnosti. Ako je i moj nespretni glas tome poslužio, ponosan sam.

Čitav intervju Ivana Pletikosa za Kontradu možete poslušati ovdje

 

Hrvatsko nebo

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)