HRVATSKI PREMIJER: Andrej Plenković danas i sutra u Mostaru

Vrijeme:49 sec

 

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković će u nedjelju i ponedjeljak boraviti u posjetu Mostaru i to povodom svečanog otvaranja novoizgrađenog Biskupijskog kulturnog centra u Mostaru i predstavljanja knjige biskupa Ratka Perića ‘Pođite i propovijedajte’ kao i primopredaje dužnosti odlazećeg biskupa Ratka Perića novoimenovanom biskupu Petru Paliću.

Novoizgrađeni Biskupijski kulturni centar u Mostaru velikim dijelom je financiran upravo zahvaljujući pomoći Hrvatske.

Plenković će nazočiti svetoj misi u ponedjeljak, kada će odlazeći biskup Ratko Perić predati dužnost novoimenovanom biskupu Mostarsko-duvanjske biskupije i apostolskom upravitelju Trebinjsko-mrkanske dijeceze, biskupu Petru Paliću.

Očekuje se i prisustvo kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije Tome Vukšića, mostarskog muftije Salema ef. Dedovića, episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija, kao i brojnih biskupa iz BiH i Hrvatske. Primopredaja službe planirana je za praznik Uzvišenja Svetog Križa i svetkovinu godišnjice posvete Mostarske stolnice Marije Majke Crkve i godišnjicu biskupova rođenja, 14. rujna, za vrijeme svete mise u 11 sati.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)