STANA BURIĆ: Jačanje bošnjačkog nacionalizma je sigurnosna prijetnja Europi; Izetbegović, Komšić i Bajrović neće odlučivati o sudbini Hrvata u BiH

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

Stana Burić, zastupnica HDZ-a BiH u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije na svome se Facebook profilu osvrnula na nedavne istupe nekoliko bošnjačkih političkih dužnosnika koji zagovaraju institucionalizaciju potpune bošnjačke dominacije nad Hrvatima u BiH, a što je kulminiralo nedavnom izjavom Bakira Izetbegovića kako će se “slučaj Komšić” spustiti na niže razine, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Raspadu bivše Jugoslavije su doprinijeli šovinistički potezi političkog vrha dominantnog naroda.

TAKO SE SAD PONAŠAJU BAJROVIĆ, KOMŠIĆ I IZETBEGOVIĆ. Odmah trebaju primiti k znanju da im Hrvati NEĆE dopustiti da oni ODLUČUJU O SUDBINI HRVATSKOG NARODA U BOSNI I HERCEGOVINI!!!

Jačanje bošnjačkog nacionalizma i mržnje prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini te susjednim državama predstavlja sigurnosnu prijetnju čitavoj Jugoistočnoj regiji, ali i Europi. To je vidljivo iz zadnjih izjava Bakira Izetbegovića i Reufa Bajrovića koji svojim izjavama pridonose jačanju bošnjačkog nacionalizma i mržnje prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini te susjednim državama. Njihova ideja građanske države je zapravo ratna ideja Alije Izetbegovića koja govori o stvaranju unitarističke islamske države s izlaskom na more kod Neuma i Ploča. Ako Bajrović, Komšić i Izetbegović misle da će oni odlučivati o sudbini hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, varaju se. O sudbini hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini odlučivat će hrvatski političari i hrvatski narod u Bosni i Hercegovini uz pomoć hrvatske države koja ima legitimno pravo kao garant i jamac Daytonskog mirovnog sporazuma voditi brigu i zaštitu o hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini”, napisala je Burić na Facebooku.

 

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori