Hrvatski izaslanici: O sudbini hrvatskog naroda u BiH odlučivat će Hrvati, a ne Izetbegović i Komšić

Vrijeme:1 min, 34 sec

 

 

Klub hrvatskih izaslanika u Domu naroda Federacije BiH oglasio se priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Iako je pandemija koronavirusa Covid-19 još uvijek u punom jeku, i posljednje maske na bošnjačkoj političkoj sceni su pale. Izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, kako će ukoliko bude morao birati između  Komšića, kao simbola gaženja prava hrvatskog naroda, i  ravnopravnosti Hrvata,  izabrati Komšića, potpuno je demaskirala namjere najjače bošnjačke stranke u BiH.

SDA i Bakir Izetbegović, sad je već svima jasno,  otvoreno iskazuju opredjeljenost ka politici raspada BiH  kao zajednice tri jednakopravna naroda. Mi izaslanici HDZ BiH u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH želimo jasno poručiti da svaki pokušaj ukidanja mehanizama legitimnog predstavljanja bilo kojeg naroda u BiH je agresija na BiH. Birati između prava jednog naroda i nelegitimnog predstavnika u vlasti Željka Komšića  je nedopustivo i vodi ka potpunom urušavanju jednog od ustavnih temelja BiH, načela legitimnog predstavljanja.

Želimo jasno poručiti Bakiru Izetbegoviću da ni on ni Željko Komšić neće odlučivati o sudbini hrvatskog naroda u BiH. O njoj će odlučiti sami Hrvati. Njegove izjave da će gazeći načela legitimnog predstavljanja i spuštanja slučaja Komšić na sve razine, izgraditi „normalnu državu”, identične su namjerama koje je početkom 90-ih godina prošlog stoljeća pokušao realizirati Slobodan Milošević u svojoj poznatoj ‘antibirokratskoj jogurt revoluciji’.  Pitanje lažne ‘političke identifikacije’ i lažni ‘patriotizam’ Izetbegovića je ovakvim izjavama napokon doživio svoj kraj. Ne bori se on za Bosnu i Hercegovinu kao ravnopravnu slobodnu i bogatu državu, već nekakvu ‘Bosnu’ ugnjetavanih, poniženih i siromašnih.

Pozivamo  međunarodne predstavnike u BiH, prije svih predstavnike institucija Europske unije, da se javno očituju i zaustave otvorenu političku agresiju na BiH koju provodi Bakir Izetbegović, te tako pomognu u izgradnji BiH kao države jednakopravnih naroda i građana koji će uživati sva prava, slobode i živjeti životom dostojnim slobodnih i sretnih ljudi.

 

Radio televizija Herceg Bosne/ https://rtv-hb.com/Hrvatsko nebo

Odgovori