Prof.dr.Valerije Vrček-Korona testeri su roba s greškom.

Vrijeme:2 min, 35 sec

Prof. dr. Valerije Vrček, predstojnik Zavoda za organsku kemiju „Ono što ja vidim situacija s pandemijom nije ozbiljna, ali je bolesna. Društvo je bolesno, poremećeno,hospitalizirano i bojim se da su u tome sudjelovali i mediji svih oblika.

Zbog toga imam nekoliko prigovora i nekoliko pitanja . Prvo: Gdje je nestalo istraživačko novinarstvo? Drugo: Gdje je nestalo otvoreno društvo?”

Ovih 6 mjeseci ni jedan medij u Hrvatskoj nije ponudio prostor za dijalog, za raspravu, za sučeljavanje suprotnih stajališta.

Treće pitanje; Gdje je nestao humor, gdje je medijska satira nestala? Trideset godina vodeći mediji u Hrvatskoj razvlače, propituju izruguju svetinje. U redu. Političke kulturne religijske ,sportske. A što je pandemijom? Da li je to svetinja nad svetinjama? Čini se da jest. Zato se ja bojim da sa ovakvim radom mediji ukidaju sekularno društvo. Uvedena ja institucija dogme, dakle horor i pošast ove pandemije, to je proglašeno neupitnom samorazumljivom istinom. Visok zdravstveni rizik je neupitan. Poduzete mjere su neupitne. Tumačenja (jednog dijela) struke su neupitna. Uvedeni su medijski alati za cenzuru, portali za inkviziciju. Neću ih imenovati. Mi, takozvano društvo znanja zapravo živimo u jednom stanju koje se može opisati teološkim pojmovima. Pogledajte ovo, živimo u iščekivanju čega- novog normalnog, što god to bilo. Je li to oksimoron ili zagrobni život to je eshatologija. Živimo u iščekivanju konačnog spasa od igle. To se zove inače soteriologija. Imamo svog Boga koji se zove zdravlje pod bilo koju cijenu.

Sad ću se vratiti na prvo pitanje -gdje je nestalo istraživačko novinarstvo? Dat ću vam samo dvije priče. Jednu je već spomenula kolegica Gajski. PCR testovi i serološki testovi na antitijela. Oni su sa sustavno ugrađenom pogreškom. To je roba s greškom. Lažno negativni rezultati idu do 40 posto. Lažno pozitivni 5 -10 %. Dakle to nije moja procjena. To su rezultati znanstvenih studija. Imam ih tu nekoliko. Možete i sami provjeriti. Sva COVID literatura je dostupna javnosti.

Ima jedna bitna rečenica koju ću vam doslovno prevesti s engleskog. „Nijedan komercijalni test na svjetskom tržištu nije validiran od nijedne mjerodavne institucije za testiranje asimptomatskih ljudi. Dakle ljudi bez simptoma.“ To je citat iz New England Journal of Medicine. Toliko o testovima.

Dakle ona svakodnevna izvješća Stožera kojima se siluje javnost zapravo su fake brojevi kojima možete manipulirati i proizvoljno ih interpretirati.

Druga priča to su antiseptici i dezinficijensi. Kemičar sam po struci. Pristali smo na masovnu kemikalizaciju okoliša hormonskim otrovima. U ovom slučaju radi se o kvaternim amonijevim solima koje su redoviti sastojak tih biocidnih pripravaka. Jesmo li pristali na sterilizaciju okoliša, moraju li tramvaji biti sterilni? Za neki dan počinje škola. Pretvorili smo učionice u kemijske čistionice.To je besmisleno i opasno, pustite djecu da idu u školu, da uče, da se igraju i prljaju.

I skinite ima maske jer ponižavaju i njihovo djetinjstvo i njihove roditelje.. ali ostaju pitanja na koja treba odgovoriti.

Očekujemo li povećan broj alergijskih reakcija zbog korištenja kvaternih amonijevih soli u dezinficijensima? Očekujemo li povećanu učestalost astme? I konačno očekujemo li povećan broj super-bakterija? Zbog toga jer smo kemijski sterilizirali svakodnevni prostor? Evo na ta pitanja valja odgovarati i volio bih da se u proces uključe i mediji.”

Facebook komentari

komentara

Odgovori