O REAKCIJI DF-A/KREŠIĆ ZA HMS: Govoriti da se radi o “UZP Izbornom zakonu HNS-a” mogu samo podrepne muhe većinskog nacionalizma

Vrijeme:2 min, 5 sec

Novinar Večernjeg  lista Zoran Krešić komentirao je za Hrvatski Medijski Servis reakciju probošnjačke stranke “Demokratska fronta Željka Komšića” koja je u priopćenju za javnost kazala kako će “Ljubić i HNS dobiti UZP Izborni zakon jedino ako u Sarajevu pobijedi antisemitska koalicija”.

Podsjećamo, reakcija DF-a uslijedila je nakon što je jučer Božo Ljubić, predsjedatelj Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora, među ostalim, kazao da onemogućavanje izmjena Izbornog zakona legitimira traženje teritorijalne autonomije.

Da bi objasnio fenomen političkog djelovanja drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića i njegovog DF-a, Krešić je povukao paralelu između eksponenata velikosrpske i velikobošnjačke politike (Sejdo Bajramović i Željko Komšić).

“Slobodan Milošević i velikosrpska politika je nasilno birala Sejdu Bajramovića Albancima s Kosova, inzistirala na ustavnim promjenama da oslabe utjecaj jugoslavenskih republika zarad centralne vlasti, provodila jogurt revolucije kako bi smjenjivala nepoćudne kadrove i plašila druge. Kada bi nedostajalo argumenata uvijek se kao džoker zovi koristio Jasenovac, otkopavale bi se kosti, govorilo samo o žrtvama ustaškog režima …”, rekao je Krešić za HMS.

Novinar Večernjeg lista kaže da, napravi li se vremenska translacija, onda ona izgleda ovako:

-Velikobošnjačka politika je nasilno birala Željka Komšića Hrvatima u BiH, inzistira na ustavnim promjenama na putu k EU kako bi oslabila utjecaj Hrvata i Srba zarad Sarajeva, provodila prosvjede s paljenjem zgrada kako bi rušila županije. Kada bi nedostajalo argumenata uvijek se kao džoker zovi koristio Haag i UZP, otkopavale bi se kosti, govorilo samo o žrtvama Herceg-Bosne …, kaže Krešić.

Sugovornik HMS-a ističe da je suština Bosne i Hercegovine, koja najviše boli sarajevske ideologe, svedena je u jednoj rečenici ZAVNOBIH-a ‘ni hrvatska, ni srpska, ni muslimanska … nego zbratimljena i hrvatska, i srpska i muslimanska’.

“S jedne strane govoriti kako se radi o UZP Izbornom zakonu kojega predlažu stranke HNS-a i koji najdosljednije slijedi temelje ZAVNOBIH-a mogu samo političke podrepne muhe većinskog nacionalizma. A Hrvati upravo tim podrepnim muhama trebaju biti silno zahvalni. Da nije DF-a i Sejde Komšića vrlo bi teško bilo kome bilo objasniti zašto su Hrvati u podređenom položaju, što je njihov ključni problem. No, posve je jasno da nijedno zlo nije trajno”, rekao je Komšić.

Krešić je naglasio i jednu bitnu razliku između fenomena Komšić i fenomena Bajramović.

-No, ima jedna bitna razlika između Sejde i Željka. Dok je Milošević vozao Sejdu i pokazivao ga kosovskim Albancima, Željko ne može nigdje među Hrvate. Tako će i ostati zapamćen kao projekt miniranja vlastite domovine i omražen od vlastitog naroda, rekao je Krešić.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)