(VIDEO)Bujanec gađao vodom vozilo Hitne pomoći

Vrijeme:55 sec

Hrvatska liječnička komora oštro je osudila incident na Festivalu slobode kada je okupljena masa na glavnom zagrebačkom trgu spriječila prolaz vozilu Hitne i tako otežala pružanje pomoći onesviještenoj osobi.

Usto su vozilo gađali plastičnim čašama i polijevali vodom, a među akterima je RTL-ovakamera snimila javnosti jedno poznato lice.

Okupljeni su spriječili prolazak, gađali ih plastičnim čašama, zalijevali ih i izviždali. Na snimci jasno se vidi Velimir Bujanec koji vozilo Hitne zalijeva vodom.

Video možete pogledati OVDJE.

“U jednom trenutku su bili zapriječeni u prolasku do Harmice i vozilo je vraćeno i usmjereno pomoću policije prema Harmci. Međutim, policajci su već do tada osobu tu donijeli do pod zidom. Tu postoji i jedna rampa koja je mogla biti spuštena i zato su odabrali put preko Trga”, rekao je Žarko Rašić, iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Čovjek kojem je trebala pomoć nije bio sudionik festivala. Nalazio se u prolazu iznad Trga i mjesta održavanja skupa. Stoga organizatori smatraju da je hitna odmah trebala ići nekim od sporednih puteva i izbjeći prolazak kroz Trg.

 

Vrisak.info/ https://www.vrisak.info/Hrvatsko nebo

Odgovori