Mladen Barišić FB komentar: Ljude se ne može i ne smije tretirati kao stoku oboljelu od slinavke i šapa!

0

 

Oglasio se ministar Vili Beroš  na svom facebook profilu o skupu Festival slobode. Stav ministra Beroša je objavio i portal Kamenjar info.

https://kamenjar.com/beros-o-danasnjem-prosvjedu-ne-mogu-podrzati-neznanstveni-pristup-covidu/?fbclid=IwAR1aE9quVsI4qWfWMOhAwqoK_XK4Wp8gQ4iz6jCvD_HQsABJKBb4xjrb_sY

Na istom portalu svoju repliku ostavio je i gospodin Mladen Barišić. Pročitajte kako je gospodin Barišić reagirao na istup ministra Beroša.

 

Kao demokršćanin poštujem slobodu i pravo svakog čovjeka na vlastito promišljanje i stajalište o svim važnim životnim pitanjima. Hrvatska je demokratska zemlja u kojoj se njeguje sloboda mišljenja i izražavanja stajališta.

Kao liječnik i humanist, kao hrvatski ministar zdravstva ne mogu podržati neznanstveni pristup kovidu-19 i metodama koje omogućuju njegovo širenje među građanima koji zagovaraju i promiču organizatori skupa nazvanog Festival slobode. Vjerujem da se većina hrvatskih građana osvjedočila da su sve mjere koje smo poduzimali osigurale visoki stupanj zaštite od zaraze i njenih posljedica.

Sva privremena ograničenja imala su samo jedan cilj – zaštititi zdravlje i živote hrvatskih građana. I u tome smo uspjeli i uspijevamo.

Svatko ima slobodu izbora, ali mora biti svjestan i svih posljedica svojih odluka. Kako za sebe tako i za sve ljude u svom okruženju.

 

 

 

Mladen Barisic

Fakat je da je korona virus novel virus jer je u pitanju vrlo mutirani stari virus i da je kao takav opasan za populaciju svake nacije te cijeloga čovječanstva. Poglavito ubija stare te ljude sa defektnim imunološkim sustavom no i onima koji su hajde recimo to uslovno i zdravi ostavlja posljedice ili vam konzekvence koje će im se pokazati kao fatalne pod stare dane.A i prije nego li ostare ako zakače neku drugu patologiju kojoj taj virus recimo to tako otvara vrata. Jer taj virus na vrlo prefrigan način vara imunološki sustav inificrane osobe te time otvara ta dakle vrata oslabljenog imunološkog sustava drugim virusima. Što znaci da ako ste preboljeli koronu poslije vas može ubiti obična gripa, influenca ili pak neki drugi virus.

Poglavito korona virus destruktivno djeluje na krvožilni sustav pa je za očekivati da će biti u onih koji su preležali koronu puunooo vise šanse da dožive srčani ili moždani udar. I tako dalje i tako nigdje ne stižemo.Problem je u bijedno srozanome hrvatskome zdravstvu i u načinu kao sve te mjere za kontrolu pandemije u nas politika rješava.

Osorno, pasdaranski, komitetski, poput čobana koji zapovjedaju stadom ovaca.Tako se to nije trebalo raditi.No kome je to i za reći? Kad politika nema u sebi šlifa i kreativnosti te osjećaja mjere a da bi sa više takta postupali sa nacijom?

Nije to aj sad će mo mi opalit restrikcije da bi zapriječili širenje epidemije, pandemije birokratskim mjerama, zapovjedima, propisima! Trebalo je zapravo u ljudima probuditi paniku.Panika je korisna jer tjera sama po sebi ljude da se auto reguliraju u svrhu zaštite svoje egzistencije, zivota! Mjere koje je ,kljaste i bogalje mjere birokratske, stožer uveo i zaveo su u prvi mah pokazale do neke mjere efikasnost a onda se je dogodio fijasko.

Upravo zbog načina na koji je stožer osorno i birokratski, pasdaranski i režimski komunicirao sa ljudima, pukom.

Politika je isto tako i sama anulirala napore stožera da delimitira propagaciju virusa u nacije nam. Zašto? Zbog turističke sezone! I sad se tomu plaća danak.

U uslovima bezobzirnosti koji vladaju u EU pa i u RH ljudima je dojadilo. Pa i same UN su neki dan jasno poručile da su mnogi režimi u svijetu iskoristili pandemiju korone da uvedu čvrstu ruku skoro apsolutizma u okviru svojih nacija. I ljudima je dojadilo. No i to što je ljudima dojadilo bit ce plaćeno vrlo lošim trendom po zdravlje nacije.

Ipak stožer i politika u nas Hrvata nisu našli zlatni rez, naj pametniji i naj funkcionalniji mogući modus kako komunicirati sa ljudima, sa pukom. Nema to politika u nas Hrvata u svojemu mentalnom registru. Pa i neki u vrhu politike ne samo u nas Hrvata već i šire u EU postavili su pitanje ustavnosti nekih propisa i zapovjedi u našem slučaju stožera!

Sa ljudima se ne komunicira kao sa okuženom stokom, od slinavke ili šapa!

Zato vam se je dogodio taj prosvjed. Na žalost korona će zbog svega toga uzeti u nas još veći danak u ljudskome zdravlju i broju umrlih i to na desetljetne rokove!

Jer korona ce ostati! Na žalost je tako!

Savjetujem da se nacionalni stožer za koronu povuče u anonimnost i da koordinira lokalne stožere županijske, koji županijski stožeri moraju preuzeti veću odgovornost za zaštitu svojega lokalnog pučanstva!

Treba pustiti zdravstvene djelatnike da lokalno učine sve i organizacijski i preventivno i savjetodavno pučanstvu na lokalnim razinama da delimitiraju širenje virusa. No ljude se ponavljam ne može i ne smije tretirati kao stoku oboljelu od slinavke ili šapa! Jer ljudi su bijesni, jer nakon svih ovih godina brljanja politike u RH stigla je sada i korona i politika se u svemu tome ponaša bahato i arogantno, pasdaranski, režimski, osorno i prepotentno.

Zašto je Ministar unutrašnjih postavljen za Šefa stožera za prevenciju difuzije korone u nas Hrvata?

Jesu li možda inficirani teroristi koje treba kontrolirati i izolirati? Ako netko tako misli onda je taj idiot!

 Mladen Barišić/FB /https://www.facebook.com/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara