BIJELA KUĆA/Fotografija Vučića kako ponizno sjedi ispred Trumpa postala predmet podsmijeha na internetu

Vrijeme:56 sec

 

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić postao je, ne svojom voljom, predmet podsmijeha na društvenim mrežama, a sve zbog fotografije na kojoj, kao školarac na stolici, sjedi nasuprot predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, koji u tom slučaju aludira na učitelja.

Vučićev položaj, ali i držanje tijela, na stolici ispred Trumpa, koji sjedi u fotelji za velikim radnim stolom, brojni korisnici Twittera opisali su “školskim primjerom poniženja”, prenosi sarajevski klix.ba.

Ovakve reakcije su se pojavile posebno zbog činjenice što je Vučić nakon sastanka s Trumpom i premijerom Kosova Avdullahom Hotijem, na kojem su potpisali ekonomski sporazum, demonstrirao pozamašnu dozu hvalisanja i samoreklamerstva zbog dara kojeg je dobio od Trumpa, olovku, potpis i “ključeve Bijele kuće da uđe kad poželi”.

Uspoređujući Vučićev položaj na stolici ispred Trumpa, na Twitteru su počele kružiti fotografije Josipa Broza Tita koji na fotelji sjedi pored bivšeg američkog predsjednika Richarda Nixona, dakle u istoj ravni.

Također, objavljene su i ranije fotografije pokojnog predsjednika Srbije Zorana Đinđića koji također u fotelji u istoj ravni sjedi s bivšim predsjednikom SAD-a Georgom W. Bushom.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.