HRVATSKI IZBORNIK Dalić: Čekaju nas dvije teške utakmice

Vrijeme:2 min, 8 sec

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić istaknuo je u ponedjeljak da su svi sretni i zadovoljni što se reprezentacija okupila nakon deset mjeseci u Zagrebu kako bi se pripremila za utakmice protiv Portugala i Francuske u sklopu novog izdanja Lige nacija.

“Svi su sretni i zadovoljni. Reprezentacija je svima nedostajala i radujemo se okupljanju nakon deset mjeseci. Čekaju nas dvije teške utakmice, protiv europskog prvaka Portugala i svjetskog prvaka Francuske. Suparnici nisu mogli biti teži, pogotovo u vrijeme koje nije idealno za nogomet, no spremni smo dati sve od sebe. Očekujem dobar test i dobru pripremu za ono što nam slijedi, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i nastup na Europskom prvenstvu sljedeće godine”, rekao je, kako prenosi internetski portal HNS-a, izbornik Zlatko Dalić, prenosi Hina.

Hrvatska 5. rujna gostuju u Portu gdje ih čekaju europski prvaci Portugalci, a tri dana kasnije će u Parizu na stadionu Stade de France odmjeriti snage s Francuskom u reprizi finala Svjetskog prvenstva 2018.

“Za nas je najvažnije Europsko prvenstvo sljedeće godine, ali ne idemo kao autsajderi u Ligu nacija. Bilo bi dobro da pobijedimo jednu od te dvije utakmice, da ima dobar ulazak u Ligu nacija. Mi želimo pobjeđivati i isprobati što više igrača”, napomenuo je Dalić.

U dogovoru s izbornikom Dalićem rujansko okupljanje “Vatrenih” propustit će kapetan Luka Modrić i dokapetan Ivan Rakitić, dok je zbog bolesti otpao stoper Wolfsburga Marin Pongračić. Izbornik Dalić aktivirao je pretpozive napadačima Antoniju Čolaku i Anti Budimiru, stoperu Mili Škoriću i braniču Rubina iz Kazana Filipu Uremoviću.

“Pokušat ćemo da svi dobiju šansu, ali mislim da to neće biti moguće. Vidjet ćemo kakav će biti razvoj situacije, no nastojat ćemo da svi budu u pogonu. Važni su i treninzi. Nadam se da se nitko neće ozlijediti, a igrači koji su prvi puta u reprezentaciji neka vide kakav je to ambijent. Također, ovo je sjajna prigoda da se nakon dvije godine vrati Šime Vrsaljko, ali nećemo ulaziti u bilo kakav rizik s njime”, rekao je Dalić, te je obrazložio izostanak Modrića i Rakitića: “Nije bilo nikakvog pritiska, to je bila moja odluka u dogovoru s igračima. S Modrićem sam se dogovorio da odradi pripreme s Realom da bude spreman za sezonu koja je pred njim, da bude spreman i za Real i za reprezentaciju. Modrić je u godinama kada mora paziti, a bio bi preveliki rizik da odigra dvije tako teške utakmice bez priprema. Luka je zaslužio takav tretman. Što se tiče Rakitića dogovorili smo se da preskoči ovu akciju kako bi riješio svoj status u klubu”.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori