TRANSFER BOMBA: Nikica Jelavić dolazi u Lokomotivu!

Vrijeme:2 min, 45 sec

 

Siguran sam da nam može pomoći, odličan je i iskusan igrač. Jelavić je, eto, prvo od najavljenih pojačanja, dovest ćemo još dvojicu-trojicu provjerenih nogometaša, rekao je sportski direktor Lokomotive…

Nikica je zadnju utakmicu odigrao 3. listopada prošle godine za svoj posljednji klub Guizhou Hengfeng i pitanje je u kakvoj je formi. Lokosi su pogođeni brojnim odlascima u ljetnom prijelaznom roku morali posegnuti za pojačanjima, a ugrabili su bivšeg hajdukovca koji je bio slobodan igrač.

– Točno je, dogovorili smo Jelavićev dolazak. U odličnom je tjelesnom stanju, još uvijek je željan nogometa i želi ovdje završiti karijeru. Kratko smo razgovarali i dogovorili smo se za pet minuta. Siguran sam da nam može pomoći, odličan je i iskusan igrač. Jelavić je, eto, prvo od najavljenih pojačanja, dovest ćemo još dvojicu-trojicu provjerenih nogometaša, fokus je, dakako, na krilnim napadačima, bez kojih smo ostali odlaskom Kastratija i Uzunija – rekao je Šikić za SN.

Goran Tomić ostao je bez brojnih igrača koji su prošle godine bili dio sjajne ekipe koja je završila na drugom mjestu u HNL-u, no bilo je jasno da tako osakaćeni nemaju šanse protiv Rapid Beča (1-0) u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Toga su svjesni i čelnici Lokomotive koji su Tomiću obećali nekoliko pojačanja, a prvi pick je Jelavić koji će tako opet zaigrati sa Sammirom s kojim je igrao i u reprezentaciji.

Nakon Marija Budimira Lokosi su tako dobili još jednog robusnog napadača, klasičnog centarfora od kojeg se protivnički stoperi odbijaju kao od stijene, a sjetimo se samo kako je trpao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i za Rangerse kada je bio u formi života.

Jelavić je karijeru počeo u Hajduku za koji je odigrao 22 utakmice i zabio pet golova. Godine 2007. preselio je u Zulte Waregem, ‘rasplamsao’ se u Rapid Beču gdje je zabio čak 43 gola u 95 utakmica. Tada je interes za njega bio sve veći i veći, a 2012. godine su ga doveli veliki Rangersi gdje je oduševljavao navijače. Ukupno je zabio 36 golova u 56 utakmica.

Za ‘vatrene’ je odigrao 36 utakmica i zabio šest golova, a nastupio je na Euru u Poljskoj i Ukrajini te na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Tada nas je razveselio kada je natjerao Brazilca Marcela da zabije autogol, a na Euru je zabio Ircima.

Razočaran statusom kod Nike Kovača, Jelavić je 2014. godine u naponu snage napustio reprezentaciju i od tada se više nikada nije vratio, prenose 24sata.hr.

Skoro godinu dana je bez utakmice, ali Lokomotiva je dobila pravu klasu. Napadača koji je trpao kao na traci u svojim najboljim danima..

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)