Lovel Franić: DAN ZA PONIŽAVANJE ŽRTAVA KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZMA!

Vrijeme:3 min, 43 sec

 

 

 

U Pragu je 2008.g. održana međunarodna konferencija kojoj je tema i službeni naslov bio Europska savjest i komunizam. Književnik, filozof, borac protiv komunističkog totalitarizma, humanist i državnik Vaclav Havel predložio je tekst Praška deklaracija o savjesti Europe i komunizmu, kojeg je konferencija i prihvatila kao službeni dokument kojim se poziva na osudu komunističkih zločina i trajno sjećanje i solidarnost sa žrtvama staljinizma i nacionalsocijalizma. Kao nadnevak na koji će se obilježavati Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, u rujnu 2008.g. odabran je u Europskom parlamentu 23. kolovoza kada su 1939.g. njemački nacionalsocijalistički i sovjetski komunistički totalitarni politički poretci sklopili Pakt o nenapadanju i prijateljstvu; kao kanonski primjer i simbol nasilja nad demokracijom, slobodom, životima građana i teritorijalnim integritetom više europskih država!

Što Europska pučka stranka(EPP) i njezina neformalna liderica Angela Merkel odnosno lažni demokršćani i narodnjaci stvarno misle i osjećaju za žrtve totalitarnih režima, vidi se najbolje iz toga što tri rezolucije Skupštine Vijeća Europe ili Europskog parlamenta o osudi totalitarnih i autoritarnih režima 2006., 2009. i 2019. godine – NISU zakonske obvezne nego savjetodavne! Pa to omogućuje da svatko može selektivno izabrati po svom ideološkom nazoru, (ne)moralu, (ne)solidarnosti i (ne)humanosti koji totalitarizam će osuđivati i njegove žrtve komemorirati; a koji će neizravno prešućivati i time ga prikriveno i dalje podupirati i odobravati a nad njegovim se žrtvama sadistički iživljavati!
Perfidni i dvolični pučani iz EPP to su tako i dogovorili s njihovim vjernim saveznicima i koalicijskim partnerima kriptokomunistima iz grupacija Socijalisti&Demokrati i svih zelenih u Europskom parlamentu.

Pa u tom i takvom političkom i moralnom kontekstu i sustavu vrijednosti i predsjednik Vlade Andrej Plenković prezire i ruga se žrtvama komunističkog totalitarizma, odlaskom samo na Goli otok a ne i na otok Sveti Grgur na kojem su robijal(e)i borkinje/borci protiv KOMUNISTIČKOG totalitarizma! Na Golom otoku je u odnosu na Sveti Grgur bilo znatno manje političkih zatvorenika koji su se borili protiv komunističkog totalitarizma, a za demokraciju, slobodu, ljudska i građanska prava i samostalnu hrvatsku nacionalnu državu. Osim toga, jedan od najzloglasnijih komunističkih totalitarnih kazamata i terorističkih mučilišta u Jugoslaviji (osim Jugoslavije same po sebi!) bila je Stara Gradiška, pa je to stoga jedino i pravo mjesto u Hrvatskoj za iskrenu, dostojanstvenu i humanu komemoraciju i odavanje počasti i zahvalnosti političkim borcima za demokraciju i žrtvama komunističkog totalitarizma.

Informbirovcima s Golog otoka treba odati počast, susjećanje i solidarnost; ali oni su ipak bili samo politički borci za drugi tip komunističkog totalitarizma tj. protiv Titovog a za Staljinov totalitarizam. I u tome je sadržaj i bit manipulacije, spina i perfidne obmane koje je javnosti podmetnuo predsjednik Vlade Andrej Plenković odlaskom samo na Goli otok, i čime se cinično narugao i ponizio žrtve komunističkog totalitarizma! Pa nisu Marko Veselica i Vlado Gotovac višekratno (!), Đuro Perica, Marko Bilušić, Davor Aras, Đuro Sulimanec, Jozo Ivičević Bakulić, Dražen Buduša, Ante Paradžik, Tomislav Vukasović, Velimir Terzić i mnogobrojni drugi politički uznici-zatvorenici savjesti i žrtve komunističkog totalitarizma; zbog njihovog političkog djelovanja za uspostavu demokratskog političkog poretka i slobodnog društva robijali na Golom otoku, nego u Staroj Gradiški!

Kao što se to iz svega prethodno navedenog zorno vidi te valjano i vjerodostojno može shvatiti, infamni nasljedovatelji komunističkih mučitelja, terorista i krvnika ni danas u formalno demokratskoj državi, ne daju njihovim žrtvama pravo na duševni mir, spokoj i društveno dostojanstvo, nego ih i dalje raznim perfidnim manipulacijama, trikovima i smicalicama agresivno i sadistički uznemiruju, izruguju i ponižavaju!

Nije mi jasno zašto hrvatski domoljubi u medijima stalno ističu i prozivaju što država u Hrvatskoj (namjerno u genitivu!) ne izvršava njezine ZAKONSKE obveze iz triju europskih rezolucija o osudi totalitarnih i autoritarnih režima? Pa te rezolucije NISU zakonski obvezne za provođenje, nego savjetodavne odnosno MORALNO obvezne. A gdje i kada je to moral na bilo što obvezivao komuniste pa da oni moraju provoditi te rezolucije? Stoga je očekivano i logično da kriptokomunistička vlast HDZ-SDSS-(SDP) te rezolucije – ne provodi!

Zašto varati samog sebe da su te rezolucije ZAKONSKI OBVEZNE, kad one to nisu nego su nažalost tek samo SAVJETODAVNE i zbog toga kriptokomuniste na vlasti na ništa ne obvezuju jer morala nemaju a nikada ga i nisu imali. To o zakonskoj neobveznosti europskih rezolucija kriptokomunisti dobro znaju, pa se s užitkom i trijumfalistički podsmjehuju apelima domoljuba za OBVEZNOM ZAKONSKOM primjenom tih rezolucija!

Vezano

Z.Pinter: 23. KOLOVOZA, EUROPSKI DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE TOTALITARISTIČKIH REŽIMA – VRIJEDI LI TO I ZA HRVATSKU?

Lovel Franić/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)