BURIĆ: Bošnjačka politika želi ugušiti hrvatski nacionalni identitet, puna podrška bugojanskim Hrvatima

Vrijeme:1 min, 7 sec

O TUŽBI ZBOG ZVONJAVE CRKVENIH ZVONA

Stana Burić, zastupnica HDZ-a BiH u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije na svome je Facebook profilu napisala da bošnjačka politika kontinuirano rušim BiH te je iskazala punu podršku bugojanskim Hrvatima da ostanu na svome, istaknuvši da ni za vrijeme komunizma nitko nije mogao zabraniti zvonjavu crkvenih zvona, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Također, mišljenja je da bošnjačka politika provodi ideologiju kojoj je za cilj ugušiti hrvatski nacionalni identitet koji počiva na tradiciji Katoličke crkve.

-Bošnjačka politika u kontinuitetu ruši BiH, počevši od projekta “Velika župa” 1942. čime je Bosna i Hercegovina podijeljena na 22 upravne jedinice (velike muslimanske župe), čiji su se nazivi podudarali s nazivima župa srednjovjekovne bosanske države,

Proživjeli smo komunizam i nikada nitko nije mogao zabraniti zvonjavu s crkvenih tornjeva. Danas smo svjedoci kako bošnjačka politika sprovodi vlastitu ideologiju koja ima za cilj ugušiti hrvatski nacionalni identitet koji počiva na načelima Katoličke crkve. Stoga dajem podršku bugojanskim Hrvatima da ostanu svoji na svome. Molitve s džamija rano u jutro ili kasno u večer me bude, ali mi nikad nije palo na um da pomislim o njihovoj zabrani. Mislim, da službena bošnjačka politika, pod krinkom ugroženosti, svakodnevno otkriva svoju podlost.

BiH je i hrvatska država! Dosta više ponižavanja Hrvata u Bosni i Hercegovini!!, napisala je Stana Burić na Facebooku.

R.I./hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori