DINAMU PROPAO VELIKI TRANSFER, MAMIĆ SVE OTKRIO NAKON GENERALKE! ‘ONI SU STALNO MIJENJALI UVJETE!‘

Vrijeme:4 min, 34 sec

 

Dinamo je uspješno okončao generalnu probu za početak sezone, u Maksimiru je “palo” Celje (3:0). Naravno da iz toga ne treba izvlačiti neke velebne zaključke, niti raditi spektakle, ipak je to bila trening-utakmica, koje se uskoro nitko neće ni sjećati, kad krenu oni bitni ispiti. Ali, svakako je bolje u sezonu krenuti pobjedom protiv slovenskog prvaka nego porazom koji bi, kao i svaki poraz u Dinamu, donio nervozu.

– Dobra utakmica s obzirom na kratkoću priprema i treninga. Bili smo bolji nego u završnici prošle sezone, ali jedno je prijateljska utakmica, drugo su one službene – rekao je nakon utakmice Zoran Mamić, Dinamov trener i sportski direktor, naglasivši ipak neke stvari s kojima je bio zadovoljan.

– Još je puno rada pred nama, ali raduje me da neke stvari usvajaju. Brze akcije, s malo dodira, igrali smo kompaktno, nadam se da će biti i još bolje u idućim utakmicama.
Toliko o toj utakmici, ne treba se doista previše o njoj pričati, jer i druge su teme u prvom planu. Prije svega, prijelazni rok.

U trenucima dok je Zoran Mamić davao izjave, Nikola Moro bio je na liječničkom pregledu uoči transfera u moskovski Dinamo pa nije mogao Mamić decidirano reći “Moro je otišao”, ali nije tajio da klub traži zamjenu za njega.
– Pa, već smo doveli Jakića koji može igrati tu poziciju, analiziramo tržište, radimo na 100 strana. Momčad će biti dobra i jaka, vjerujem i bolja nego što je bila. Možemo očekivati jedno ili dva nova imena, tražimo još jednog veznog igrača.

To sad već znamo, blizu je bio Korejac Hwang In-beom iz Vancouvera, praktički je sve bilo riješeno.

– Završili smo sve, pa se u zadnji tren pojavio klub koji je ponudio dvostruko više i klubu i igraču. On odlazi u Rubin iz Kazanja.
Ruski mediji, samo da dodamo, izvijestili su da je i igračev agent potvrdio ovakav rasplet, rekavši da je Dinamo ponudio na ime odštete nešto više od milijun eura, dok je Rubin ‘bacio na stol’ 2,5 milijuna te da se čeka samo liječnički da potpiše za ruskog prvoligaša i postane suigrač našeg Filipa Uremovića.

Ravnoteža ‘kostura’

Osim ako se opet ne dogodi neki preokret, baš su česte promjene ovog ljeta na tržištu, koliko je gotovih poslova već propalo. Jedan od njih je i dolazak argentinskog stopera Alana Franca iz Independientea. Činilo se da će doći u Dinamo, sve su strane dogovorile uvjete, a onda se, naravno, sve okrenulo. Iako po navodima argentinskih medija Franco ne trenira i traži da ga klub pusti u Dinamo, za ljude u Maksimiru on je ‘završena priča’.

– Franco je otpao. Oni su stalno mijenjali uvjete, a moram reći i da cifra koja se pojavila u medijima nije točna. Ponudili smo 2,8 milijuna dolara, nismo htjeli više povećavati. Krenuli smo s nižom ponudom, pa smo došli do 2,8, oni su usmeno pristali. Ali, onda se pojavio problem preraspodjele odštete s bivšim klubom, pa s igračem koji ima neki svoj dio. Ima tu još toga, svašta je posrijedi, recimo, za izlazak iz države Argentinci trebaju posebna odobrenja, upitno je i u kakvom je stanju, s obzirom na to da šest mjeseci nije igrao. Puno je stvari utjecalo na takav ishod.

Planove su Dinamu, uoči starta nove europske sezone, pomutili klubovi koji još žive u prošloj sezoni. Lyon je prošao Juventus i gurnuo Modre u drugo, umjesto u treće pretkolo. No, Zoran Mamić tu je iznio nešto, na što nismo naišli ni u jednim propozicijama ždrijeba.
– Nada umire posljednja, jedna od momčadi koje će biti izvučene ići će direktno u treće pretkolo, UEFA će nekoga nagraditi kroz ždrijeb!

U svim dokumentima piše da se, nakon što je Lyon ostao u natjecanju Lige prvaka, drugo pretkolo odigrava po planu, dakle i s Dinamom u bubnju, a da će se tek od trećeg pretkola, ako Lyon ne osvoji Ligu prvaka, kreirati novi poredak. Tada bi Ajax išao direktno u Ligu prvaka, a češka Slavia i grčki Olympiacos umjesto u treće pretkolo, išli bi u play-off. Tako bi se najjednostavnije izjednačila ravnoteža ‘kostura’ ždrijeba…

Puno nepoznanica

E sad, zna li Zoran Mamić nešto što UEFA još nije objavila ili je to bio jedan od planova koji na kraju nije zaživio, vidjet ćemo u ponedjeljak u podne kad je ždrijeb na programu. Konfuzno je sve ove godine, nije čudno da je puno nepoznanica. Kako god, u Maksimiru posebnih želja nemaju.
– Teško mi je sad ovako reći koga bih htio ili koga ne bih htio, pa još nisu izvučeni ni parovi prvog pretkola (u međuvremenu jesu, nap. a.). Ne bih volio unaprijed pričati o ždrijebu, gatati.

BURTON JE SKRENUO POZORNOST NA SEBE

Najviše je u dvoboju protiv Celja intrigirao Robbie Burton, nismo još mladog Velšanina (20) koji je došao iz druge momčadi Arsenala gledali u prvoj momčadi, mnogima je enigma što zapravo može i ima li ‘nešto’ u njemu. Mora se reći da je odigrao solidnih 45 minuta (ušao je i pred kraj drugog dijela umjesto Gojaka), igrao racionalno, nije gubio lopte, dobro se postavljao i reagirao u obrambenim zadacima, zaprijetio je udarcem s 20 metara. Naravno, daleko je to još od zaključka da je Burton veliko pojačanje, kao što svi kažu, bila je to tek jedna, obična pripremna utakmica. No, može se reći da je skrenuo pozornost na sebe, treba ga pratiti i dati mu šansu da pokaže može li takve partije ponavljati i kad bude stani-pani. Valjda nije bila samo početnička sreća.

 
sportske.jutarnji.hr/https://sportske.jutarnji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)